De ideale metgezel

Katten zijn geweldige huisgenoten, ze zijn aanhankelijk en vaak zeer speels. Voor een kattenliefhebber is er niets zo aangenaams als een avond doorbrengen met een kat op zijn/haar schoot en te luisteren naar zijn tevreden gespin. De kalmerende werking van een huisdier bestaat niet alleen in theorie: uitgebreid onderzoek, dat in de afgelopen jaren werd uitgevoerd, heeft aangetoond dat baasjes van huisdieren in het algemeen rustiger en dus gezonder zijn dan mensen die er geen hebben.    

En waarom houden we dan zo van katten? Ze komen onze gezondheid ten goede, zowel fysiek als emotioneel.

  • Katten zorgen voor een gevoel van emotioneel welzijn, als gevolg van de onvoorwaardelijke liefde die zij ons schenken.
  • Een kat houden helpt mensen sneller herstellen van emotionele trauma's.
  • Baasjes van dieren hebben in het algemeen een lagere bloeddruk dan mensen die er geen hebben.
  • Mensen herstellen sneller van een ziekte en hebben een hogere overlevingskans na een hartaanval wanneer ze een dier hebben.
  • Baasjes van huisdieren hebben in het algemeen een beter immuunsysteem, waardoor ze ziekten kunnen vermijden.
  • Kinderen die een dier hebben, zijn ook minder vaak afwezig van school wegens ziekte.

En dan hebben we het nog niet over het feit dat katten echt heel speels en vrolijk zijn! De meeste blijven hun hele leven speels, hoewel sommige graag doen alsof ze zeer ernstig en sereen zijn. Katten zitten vol leven en zijn soms zelfs een beetje wild, maar ze zijn ook raadselachtig. Van elk huis maken zij op slag een thuis vol warmte.