perros
Samenleving

Programma's stimuleren voor verantwoord huisdierschap kinderen

Ons doel

In 2023 hebben 2.000.000 kinderen deelgenomen aan onze programma's voor verantwoord huisdiereigenaarschap

40

Wat we tot nu toe hebben bereikt

40% gerealiseerd

Voor 2018 zijn 737.164 kinderen in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Rusland en Spanje via onze programma's getraind in de aspecten van verantwoordelijk huisdiereigenaarschap. Onze programma's vinden plaats op school, waarbij in sommige gevallen goed afgerichte en gesocialiseerde honden betrokken zijn, en online. Zo kunnen we nog meer kinderen leren over verantwoord huisdiereigenaarschap.

Ons standpunt:

Bij Purina geloven we dat de band tussen een mens en een huisdier het leven verrijkt en dat het hebben van een huisdier voordelen heeft op allerlei vlakken. Kinderen zijn de volgende generatie huisdiereigenaren en het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de voordelen van het houden van huisdieren en hoe ze zich het best in hun buurt kunnen gedragen. Huisdieren leren kinderen levenslessen op het gebied van verantwoordelijkheid, het tonen van affectie en het respecteren van grenzen.

banner hond meisje bij ons standpunt

We willen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Europa leren over hoe ze een verantwoordelijke huisdiereigenaar kunnen zijn. Van hoe je een huisdier benadert tot het begrijpen van het gedrag, hoe je ze verzorgt en hoe en wat je ze voert. Zo vormen we de verantwoordelijke huisdiereigenaren van de toekomst.

Mensen vinden de aanwezigheid van huisdieren vaak spannend en emotioneel en bij kinderen is dit gevoel extra sterk.

Bestaande programma's

In veel landen in Europa lopen al jaren lang succesvolle programma's rondom het houden van huisdieren.

In Nederland heeft Stichting Met Dieren Meer Mens in 2009 het 'Dierendiploma' ontwikkeld. Purina ondersteunt deze stichting, zodat kinderen in de leeftijd van 8-9 jaar op school leren over de voordelen van het houden van huisdieren en hoe ze zich het best in hun buurt kunnen gedragen. Tot nu toe hebben al meer dan 400.000 kinderen hun Dierendiploma gehaald. Meer informatie of het aanvragen van een lespakket kan via www.dierendiploma.nl

In onder andere Italië, Frankrijk, Rusland en Duitsland hebben we soortgelijke programma's lopen.

afbeelding Pet school Purina

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN