Voeding voor je puppy

Voeding voor je puppy

Voeding voor je puppy

Voeding voor je puppy

Voeding voor je puppy

Voeding voor je puppy
31/07/2018

Voeding voor je puppy

De voeding is een van de belangrijkste elementen om je puppy op de lange duur gezond en vrolijk te houden. Door hoogwaardige voeding te kiezen en zo snel mogelijk de juiste voedingsgewoonten aan te leren, kun je je puppy helpen zijn leven zo optimaal mogelijk te beginnen.

Voeding voor je puppy

Training tijdens de voeding


Etenstijd is een prima kans om je puppy te trainen. Het is goed om je hond te leren wachten terwijl je zijn eten klaarmaakt. Als je meer puppy's hebt, kunnen ze met elkaar de strijd aangaan wie het eerste eten krijgt. Als je hen leert om te wachten, kun je deze strijd een beetje verminderen.

Het is van belang om al vanaf jonge leeftijd voedingsdisciplines te hanteren. Probeer niet toe te geven als je puppy bedelt om eten. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat ze honger hebben. Probeer hen af te leiden met spel en haal hun bak weg tot het tijd is om te eten.

Het allerbelangrijkste is dat je je puppy geen ander voedsel geeft, zoals restjes van tafel. Menseneten is niet geschikt voor puppy's!

De juiste portie


Het is altijd verstandig om de aanbevolen hoeveelheid voeding op de verpakking zo goed mogelijk aan te houden, tenzij de dierenarts iets anders adviseert. Denk eraan dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid moet worden verdeeld over drie maaltijden.

Voeding voor je puppy

Droog of nat?


Voor puppy's is droogvoeding het beste. Zo leren ze om te kauwen voordat ze doorslikken. Zorg wel dat er altijd vers water klaarstaat, zodat je puppy de hele dag kan drinken.


Welke voeding is geschikt voor je puppy?


De meeste voeding die je in de winkel koopt, bevat alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft voor een complete en evenwichtige voeding. Maar controleer wel altijd de bestanddelen als je voeding voor je puppy kiest. Controleer of de voeding eiwitten bevat en dat granen, zoals rijst, van goede kwaliteit zijn. Controleer ook de hoeveelheid energie die de voeding geeft en de hoeveelheid aanwezige mineralen.

PURINA® PRO PLAN® Puppy met OPTISTART® is op wetenschappelijke basis samengesteld en bevat alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft voor een gezonde groei. De voeding bevat OPTISTART®, een combinatie van bestanddelen die colostrum (biest) bevat – de voedingsstof van de eerste moedermelk die het natuurlijke afweersysteem van je puppy tijdens het eerste levensjaar helpt ondersteunen.

Meer informatie over deze voeding vind je hier.

Deel dit met mensen die je kent

ShareEmailtwitterFB