FAQ - Veelvoorkomende vragen Purina Dentalife

FAQs

Welk type dagelijkse tandverzorging moet mijn hond hebben?

Dagelijkse gebitsverzorging moet worden beschouwd als een vast onderdeel van de dagelijkse verzorging van uw hond.

Uw hond heeft specifieke zorgbehoeften en het behoud van een goede mondgezondheid draagt positief bij aan zijn algehele welzijn. Uw dierenarts kan professionele reiniging en dagelijks tandenpoetsen suggereren. Purina® DentaLife® kan ook deel uitmaken van deze dagelijkse routine. Wetenschappelijk is bewezen dat DentaLife® stick zelfs die moeilijkst te bereiken tanden achter in het gebit helpt te reinigen.

Wil je meer weten, klik dan op de link.

Hoe helpt Purina® DentaLife® mijn hond?

Purina® DentaLife® werkt doormiddel van een mechanische werking, deze bevordert het kauwen en het fysieke 'borstelen' op het oppervlak van de tanden. De combinatie van de product textuur, de vorm en de dimensie van het kauwen maakt het mogelijk om zelfs die moeilijk te bereiken tanden achter in het gebit die het meest kwetsbaar zijn, voor tandplak en tandsteen vorming, schoon te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het de vorming van tandsteen vermindert.

Hoe weet ik dat het werkt en hoe lang na het gebruik van Purina® DentaLife® zou ik resultaat moeten zien?

Omdat het kauwen de ophoping van tandsteen en tandplak vertraagd, kan je minder gelig tandsteen en een verbeterde adem opmerken bij het regelmatig gebruiken van Purina® DentaLife® sticks.

Dental efficacy studies laten zien dat er aanzienlijk positieve effecten van Purina® DentaLife® producten zijn bij het voeren van een stick per dag gedurende een periode van 28 dagen. In deze studies werden significante voordelen geobserveerd in twee tand categorieen aan de achterkant van de mond (premolaren en molaren) - hoewel het moeilijker is om deze tanden door hondenbezitters te controleren, ontstaat er een positieve mechanische actie op die tanden.

Mijn hond heeft een slechte adem, hoe kan dit product helpen?

Slechte adem is een van de eerste tekenen dat er iets mis zou kunnen zijn. Slechte adem ontstaat bij tandsteen vorming, wat leidt tot slechte stofwisseling van bacteriën die geurstof verbindingen produceren. Bij dagelijks gebruik van dit product zal het helpen bij het verminderen van tandplak en tandsteen vorming, dit zal ook de slechte adem verminderen.

Als u onzeker bent over de gebitsgezondheid van uw huisdier of als u vragen heeft, neem dan contact op met uw dierenarts voor meer informatie en advies.

Wat voor effect hebben vitamines, calcium en andere mineralen op mijn huisdier?

• Vitamine D, Calcium en Fosfer helpen de sterke tanden van uw hond te handhaven. Dit doordat ze het botmetabolisme (een dynamisch proces en wordt gekenmerkt door een continue botaanmaak en botafbraak) stimuleren en doordat een sterk kaakbot leidt tot het behoud van sterke tanden.

• Vitamine A helpt bij de proliferatie en de vernieuwing van de cel, dit is vooral van belang tijdens de groei en ook om de integriteit van het tandvlees te handhaven.

• Vitamine E is een antioxidant, deze beschermt de cellen tegen oxidatie en celdood.

Wanneer is het het beste om met Purina® DentaLife® te beginnen?

Wij adviseren om te starten met het geven van Purina® DentaLife® sticks als uw hond een jaar of ouder is.

Hoe en wanneer gebruik ik Purina® DentaLife® ?

Purina® DentaLife® kan dagelijks gegeven worden, op elk moment van de dag, als onderdeel van de dagelijkse tandverzorging. Volg de aanwijzingen op het etiket voor aanbevolen hoeveelheid voeding en richtlijnen: een stick per dag.

Als ik dit dagelijks geef, moet ik dan de dagelijkse hoeveelheid voedsel van mijn hond verminderen?

Onze sticks bevatten minder dan 10% extra calorieën, die uw hond snel zal verbranden na een kleine wandeling, het is dus niet nodig om zijn belangrijkste maaltijd van de dag te verminderen.

Ik gaf mijn hond Purina® DentaLife® en zijn tandvlees begon te bloeden, is dit normaal?

Een lichte bloeding kan optreden - dit kan betekenen dat uw hond tandvleesontsteking heeft. Als uw hond veranderingen zoals deze ervaart, adviseren wij u om de ernst van deze tandvleesontsteking te laten controleren bij uw dierenarts. Uw dierenarts zal u adviseren of een gebitsreiniging noodzakelijk is of dat u kunt doorgaan met de tandverzorgende sticks.

Is Purina® DentaLife® geschikt voor een senior hond?

Honden worden als senior beschouwd vanaf 8 jaar. Purina® DentaLife® is geschikt voor hen indien de hond nog goede tanden en kiezen heeft en nog goed kan kauwen.

Share
Packshot

Wat is Purina® DentaLife®?

Purina® DentaLife® is een innovatieve dagelijkse traktatie voor uw hond die bij draagt aan een gezond gebit en tandvlees en frisse adem.