Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welkom op de Kattenras wijzer 'Welke kat past bij mij' van PURINA

Ben je op zoek naar een kat? PURINA koppelt je aan de ideale viervoeter! Beantwoord enkele vragen en ontdek welk kattenras het beste bij jou past.

Weet jij al welk ras je wilt? Zoek het ras op in ons kattenrassen overzicht!

cat
Paws

Vind het ras dat bij je past

Bij PURINA geloven we dat de band tussen mensen en huisdieren bijdraagt aan een betere samenleving. Een kat kan je leven zoveel mooier en gelukkiger maken! Maar het is wel belangrijk voor jou én je kat dat je het juiste ras kiest.

cat
Paws

Minder vragen, meer nauwkeurigheid

PURINA bracht experts in dierenvoeding, -gezondheid en -gedrag bij elkaar. Zo stellen we de juiste vragen en vind jij de kat die écht bij je past.

cat
Paws

Raskatten en kruisingen

De overgrote meerderheid van katten zijn kruisingen; vaak een mix van raszuivere raskatten – vaak over meerdere generaties. Deze onbekende afstamming betekent dat de persoonlijkheid van deze kruisingen meer worden bepaald door opvoeding dan door de natuur. Onze raskiezer is daarom gespecialiseerd in alleen raszuivere kattenrassen.

cat
Paws

Meer keuze en flexibiliteit

Wij begrijpen dat de band tussen mens en huisdier voor iedere familie anders is. Daarom tonen wij je de rassen die het meest geschikt zijn voor jou, maar ook de rassen die dat misschien niet zijn. Hopelijk helpt deze tool je goed op weg.

Weet jij al welk ras je wilt? Zoek het ras op in ons kattenrassen overzicht!

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?