Your Pet, Our Passion.
vrouw met kat op de bank

Onze filosofie over voeding

Elk huisdier verdient uitstekende voeding.

We stellen ons een wereld voor waarin huisdieren lang en gezond kunnen leven waarbij zelfs de meest uitdagende gezondheidsproblemen effectief kunnen worden behandeld door middel van voeding. 

Gedreven door deze visie en onze passie voor huisdieren, passen wij al meer dan 90 jaar onze expertise op het gebied van voeding, fysiologie en gedrag van huisdieren toe. 

We krijgen nieuwe inzichten en verleggen grenzen om unieke voedingsoplossingen te creëren die het verschil kunnen maken. Het is onze taak om het onmogelijke waar te maken en de kracht van voeding te benutten om alle huisdieren te helpen een beter en langer leven te leiden. 

Deze filosofie beïnvloedt de beslissingen die we nemen en de overtuigingen die ons elke dag leiden.

Deze overtuigingen zijn: 

1. Uitstekende voeding moet beschikbaar zijn voor alle honden en katten

Wij vinden dat uitstekende voeding overal beschikbaar moet zijn voor alle honden en katten. Daarom bieden we een breed scala aan producten, waardoor huisdiereigenaren het juiste product voor hun huisdier kunnen kiezen. We willen dat huisdiereigenaren erop kunnen vertrouwen dat de voeding van hun huisdier voldoet aan reglementen en industriestandaard, of deze overtreft, maar ook dat zij de juiste keuze hebben gemaakt.

2. Voeding begint met het begrijpen van voedingsstoffen, niet alleen de ingrediënten

Wij geloven dat voeding begint met het begrijpen van voedingsstoffen, niet alleen met ingrediënten. De beste ingrediënten zijn degenen die met anderen samenwerken om elkaars prestaties te verbeteren. Een slimmere mix van voedingsstoffen zal beter verteerbaar en effectiever zijn voor een huisdier dan een enkel ingrediënt. Daarom formuleren we ons honden- en kattenvoer niet per ingrediënt, maar meten we hoe verschillende samenstellingen de algehele gezondheid van een huisdier beïnvloeden.

3. Innovatie moet worden nagestreefd, waarbij de voedingsbehoeften, veiligheid en welzijn van het huisdier voorop staan

Wij zijn van mening dat innovatie moet worden nagestreefd, waarbij altijd de nadruk moet worden gelegd op de voedingsbehoeften, veiligheid en het welzijn van het huisdier. Daarom hebben we ons Pet Care Centre, waar onze voedingsstudies helpen om een ​​beter begrip te krijgen van de natuurlijke voorkeuren, voedingsbehoeften en gedragingen van honden en katten. Ons getrainde en zorgzame personeel behandelt onze honden en katten met respect en genegenheid, omdat we ook huisdiereigenaren zijn.

4. Eetbelevingen moeten plezierig zijn, terwijl ze tegelijkertijd optimale voeding leveren

Wij zijn van mening dat voedingservaringen leuk moeten zijn voor honden en katten en tegelijkertijd optimale voeding moeten leveren. Daarom voldoet elk dierenvoeding dat we maken aan de Europese en nationale wettelijke normen voordat het in het voerbakje van jouw huisdier komt. Bij Purina zien we de industriestandaard slechts als een uitgangspunt. Bij Purina voldoen al onze producten niet alleen aan de industrienormen, we overtreffen deze en volgen vrijwillig de richtlijnen van de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF). Ze moedigen bedrijven in diervoeding aan om ervoor te zorgen dat hun producten veilig zijn voor huisdieren. Dit alles doen we om de best mogelijke diervoeding te produceren.

5. De voedingsbehoeften van huisdieren zijn uniek

We zijn ervan overtuigd dat elk huisdier zijn eigen individuele behoeften heeft als het gaat om een ​​evenwichtige en gezonde voeding. Daarom zijn we een wereldleider op het gebied van huisdiervoeding geworden. We willen de industrie niet volgen, we willen haar vooruithelpen, dus onderzoeken we bijvoorbeeld wat de oorzaak is van obesitas bij huisdieren, welke nieuwe voedingstrends deze beïnvloeden en welke ontwikkelingen in de menselijke voeding van invloed zijn op huisdieren. Het werk dat we doen maakt deel uit van onze missie om het leven van huisdieren te verrijken en hen in staat te stellen een lang en gezonder leven te leiden.

Hond en kat kijken omhoog

Contact opnemen

We zijn hier om al je vragen over huisdieren te beantwoorden - groot of klein, heel serieus of een beetje luchtig. Stuur ons gerust een bericht of bel ons. Het PURINA-team staat van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 en op zaterdag van 09.00-17.00 voor je klaar.

Je kunt onze voedingsdeskundigen ook benaderen via de chat. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10-11:30 en 14:30-16:00 zitten zij klaar voor al jullie vragen.