Your Pet, Our Passion.
Kay

Directeur Innovatiecentrum Petcare @ Purina

Kay
Wetenschap

Wetenschap

Ga naar het onderdeel >

Hoe ontwikkelen jullie nieuwe producten voor huisdieren?

Het innovatieteam van Purina bestaat uit meer dan 500 wetenschappers, verspreid over de hele wereld, die een scala aan disciplines vertegenwoordigen, zoals dierenartsen, voedingsdeskundigen, diergedragswetenschappers, microbiologen, nutritioneel biochemici, immunologen, voedingswetenschappers, smaakdeskundigen en genomische specialisten. Het innovatieteam zet zich continu in om ontdekkingen te doen die het leven van honden en katten wereldwijd verbeteren.

De onderscheidende expertise van dit netwerk levert de basis voor Purina om in te spelen op de voortdurend veranderende behoeften van huisdieren en consumenten. Onze wetenschappers verkennen, ontdekken en ontwikkelen continu baanbrekende oplossingen die leiden tot innovatieve producten - producten die belangrijke vooruitgang betekenen als het gaat om de gezondheid en het welzijn van huisdieren, die het leven van huisdieren verrijken, consumenten blij maken en de band tussen baasjes en hun huisdieren versterken.

In de innovatiecentra van Purina evalueren wetenschappers nieuwe concepten via voedingsonderzoeken met katten en honden. Deze voedingsonderzoeken bestrijken gebieden als smakelijkheid, verteerbaarheid en ontlasting. De reacties van huisdieren, wat ze wel en niet lekker vinden, zijn van cruciaal belang voor het vaststellen van de recepten die geïntroduceerd zullen worden. We onderzoeken wat ze eten, welke voeding ze het lekkerste vinden, hun fysieke conditie, hun enthousiasme, enzovoorts. Hun inbreng is essentieel voor de aantrekkelijkheid en het succes van onze producten.

Bij onze onderzoeken gebruiken we uitsluitend procedures die geschikt zijn voor honden en katten en waarbij sprake is van uitstekende veterinaire zorg.  In geen enkel onderzoek worden invasieve technieken gebruikt of worden onze honden en katten benadeeld. Op onze locaties zorgen we voor een prettige omgeving waar medewerkers en huisdieren werken, spelen en een band met elkaar opbouwen. We vinden dat elk van onze dieren de zorg en aandacht verdient die een liefhebbende huisdierbezitter geeft. Onze dierenartsen zorgen uitgebreid voor hun gezondheid, terwijl al onze dieren een eigen, goed getrainde verzorger hebben die elke dag met hen omgaat. Elk dier heeft een naam, krijgt individuele aandacht en wordt door al onze medewerkers met respect en genegenheid behandeld. Socialisatie en dagelijkse interactie vormen een integraal onderdeel van onze huisdierverrijkingsprogramma's en omvatten training, spelen in de groep en vrije toegang tot speeltjes. Wanneer een van onze dieren met pensioen gaat, worden ze via het adoptieprogramma van het Purina Pet Care Center geplaatst bij een zorgvuldig uitgezocht gezin waar ze nog jaren van en met elkaar kunnen genieten.

Onze innovatie-activiteiten stoppen niet bij voeding. Met teams van deskundigen in productie, techniek en procestechnologie, en wetenschappers met expertise in smakelijkheid, investeren we voortdurend in nieuwe technologieën en effectieve bereidingsprocessen om diervoeding te produceren die toonaangevend is als het gaat om voedingswaarde, smakelijkheid, kwaliteit en veiligheid voor honden en katten.

Jaren onderzoek hebben geleid tot wereldwijd meer dan 2500 toegekende en aangemelde patenten.

In 2018 werd het Purina Instituut opgericht om de wereldwijde R&D gemeenschap van Purina te vertegenwoordigen. Het doel is om voeding naar voren te brengen bij gesprekken over de gezondheid van huisdieren. Het Purina Instituut deelt onderzoek van Purina en de nieuwste wetenschappelijke bevindingen op het gebied van diervoeding om dierenartsen en andere professionals de mogelijkheid te bieden om van voeding een basiselement te maken in hun gesprekken met huisdierbezitters. Het onderhoudt ook contacten met de meest innovatieve geesten op het gebied van de gezondheid van huisdieren, bevordert de wereldwijde samenwerking en maakt de uitwisseling van kennis mogelijk.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om traditionele denkpatronen te doorbreken en meer innovatie te brengen in huisdierverzorging. We kijken vooruit, leren van de nieuwste trends en inzichten om te bepalen wat er daarna komt. Daarvoor moet je op de hoogte zijn van en betrokken zijn bij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, anticiperen op hoe voeding de gezondheid over 10-15 jaar of verder in de toekomst kan beïnvloeden.

Met unieke en exceptionele capaciteiten beschikt het innovatienetwerk van Purina over een rijk erfgoed aan voedingswetenschap en vormt het een vitaal onderdeel van het bredere Nestlé Research & Development Network.