Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Better with Pets prize vrouw zit met hond

Purina BetterWithPets Prize

Wij weten dat huisdieren en mensen en hun band samen elkaar versterken en daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Ashoka om de BetterwithPets Prize in het leven te roepen.

 

Bij Purina hebben we een passie voor uitstekende, gezonde voeding. Dat is de kern van wat we doen. Maar we zijn ook een onderneming van dierenliefhebbers die ervan overtuigd zijn dat mensen en huisdieren samen beter zijn. 

Er schuilt magie en kracht in de band tussen huisdier en mens. Wij zien daarin de potentie om een positieve kracht voor verandering in de samenleving te zijn. 

Tegelijkertijd weten we dat innovators en maatschappelijk verantwoorde ondernemers vaak de eersten zijn die dynamische, nieuwe, creatieve oplossingen op gang brengen die een positieve invloed hebben op individuen en gemeenschappen. Daarom zijn wij in 2018 een samenwerking aangegaan met Ashoka om de Purina BetterwithPets Prize te lanceren. 

Ashoka is een pionier op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze organisatie identificeert en steunt 's werelds toonaangevende sociale ondernemers, leert van de patronen in hun innovaties en mobiliseert wereldwijde gemeenschappen die deze nieuwe kaders omarmen om "voor iedereen een wereld van verandering" te bouwen. 

Voor de BetterwithPets Prize wordt in heel Europa gezocht naar sociale innovators die de band tussen mens en huisdier willen inzetten om de gezondheid en het welzijn van de maatschappij te bevorderen. De prijs wordt opgesplitst in twee categorieën: één voor ondernemers waarvan de innovatie al is omgezet in een pilotproject en één voor innovaties die zich nog in de ideefase bevinden. Die tweede categorie richt zich uitdrukkelijk op jonge innovators, om ze te helpen hun project van het beginstadium naar de volgende stap te brengen. 

We worden geïnspireerd door de verbeeldingskracht van bedrijven en ondernemers die de band tussen mens en huisdier gebruiken om belangrijke emotionele en gedrags-gerelateerde competenties verder te ontwikkelen, een positieve impact in gemeenschappen mogelijk maken, de fysieke gezondheid en het welzijn te verbeteren en een nieuwe invulling te geven aan de rol van huisdieren in de samenleving. Wij ondersteunen bedrijven die, net als wij, geloven dat mens en huisdier samen gelukkiger zijn en dat de band tussen mens en dier de kracht heeft om de samenleving te veranderen! Voeding is onze kern! Maar onze passie voor huisdieren gaat verder dan hun voerbakje en we willen meer doen voor de huisdieren in de samenleving. De Purina BetterwithPets Prize maakt ons ongelofelijk trots! Blijf ons volgen om meer te weten te komen over onze reis samen met de changemakers. Lees verder om meer te weten te komen. 

BWPP Winnaars - 2018

 

In 2018 won Stichting OOPOEH de BetterwithPets Prize en ontving 40.000CHF om hun innovatieve initiatief te ondersteunen en te versnellen. Stichting OOPOEH (Opa's en Oma's Passen op een Hond) heeft als doel de eenzaamheid van ouderen te verminderen en hun lichamelijke en sociale activiteit te vergroten. Dit doen ze door senioren als hondenoppas te koppelen aan een hondenbezitter of gezin bij hen in de buurt.

 

We zijn vereerd en verheugd met deze prijs. Hiermee kunnen we de maatschappelijke impact van ons initiatief vergroten. We hadden een fantastische workshop met Purina en willen nu ons project voortzetten om kwetsbare senioren te bereiken met het advies en de inspiratie van het BetterwithPets Forum.

Sofie Brouwer, oprichter van Stichting OOPOEH

De andere vier finalisten van 2018, Canine Hope, Dutch Cell Dogs, Medical Detection Dogs en K9 Hundekunde: Happy Kids wiht Happy School Dogs, kregen ook elk 15.000CHF, omdat de jury alle initiatieven zo fantastisch vond. 

 

 

BWPP Winnaars - 2020

In 2020 hadden we twee prijscategorieën. De categorie Innovaties in pilot-fase en de categorie Innovaties in ideeën-fase.

Categorie: Innovaties in pilot-fase - Winnaar

 

Het StreetVet Accredited Hostel Scheme was onze winnaar in de categorie Piloted innovation en ontving 50.000CHF om hun initiatief te ondersteunen en te versnellen. StreetVet richt zich op het bieden van gratis, toegankelijke veterinaire zorg aan huisdieren waarvan de eigenaren dakloos zijn. Streetvet heeft een creatieve nieuwe manier laten zien waarop we de positieve en impactvolle kracht van de band tussen huisdier en mens in de samenleving kunnen benutten. 

 

Alles aan StreetVet was voor mij een gekke reis, van een idee - gewoon een rugzak omdoen en eropuit gaan, tot wat ik nu elke dag doe. Het komt neer op onze vrijwilligers, die geweldig zijn, en de kracht van de band tussen mens en dier, want daar doen we het allemaal voor. Het beste deel van dit proces en van StreetVet waren de mensen die we onderweg ontmoetten, of het nu eigenaren waren met hun honden of mensen die een verschil wilden maken.

Jade Statt, mede-oprichter van StreetVet 

 

Categorie: Innovaties in pilot-fase - Runner-up

 

Gamelles Pleines was onze runner-up en kreeg 20.000CHF om de impact van hun initiatief te vergroten. Gamelles Pleines werkt in heel Frankrijk om dakloze eigenaren van huisdieren te helpen bij het voeden en verzorgen van hun huisdieren, terwijl ze de voordelen van het bezit van huisdieren benutten voor een succesvolle sociale re-integratie. 

 

Het is meer dan alleen een prijs winnen. Het gaat om het delen van een idee en een project. Voor mij was de belangrijkste taak om het onzichtbare zichtbaar te maken, zodat mensen daklozen en hun huisdieren anders zien. Ik ben erg blij dat dit doel is bereikt, omdat zowel Gamelles Pleines als StreetVet in twee verschillende landen voor hetzelfde doel actief zijn. Dit is een grote overwinning voor daklozen. 

Yohann Severe, oprichter van Gamelles Pleines

 

 

Innovaties in ideeën-fase: Winnaar 

 

Homely Home is de winnaar van de categorie ideeënfase voor jonge changemakers tussen 18 en 25 jaar en ontving 10.000CHF om de visie van het project verder te ontwikkelen.  

Homely Home is gevestigd in Rusland en ontwikkelt rehabilitatieprogramma's voor mensen en huisdieren die betekenisvolle, levenslange banden creëren en het welzijn verbeteren. 

 

Het prijzengeld zou ons helpen het allereerste Homely Home te creëren en een voorbeeld te stellen van hoe de revalidatie met dieren kan worden verbeterd. We kunnen het idee promoten van huizen die zich richten op zowel de socialisatie van dieren als de genezende kracht die de band tussen huisdier en mens kan hebben voor mensen die worstelen met depressie, huiselijk geweld en dakloosheid.

Maxim Alexandrov, oprichter van Homely Home 

 

Vrouw heeft een kat vast
Onze impact
Onze 10 beloften
Gezonde voeding is de kern van wat we doen, maar het is niet alles wat we doen. We zijn vastbesloten om meer te doen wat echt belangrijk is, voor huisdieren, voor de mensen die van ze houden en voor onze planeet.

We hebben onze Purina in Society-beloften ontwikkeld om onszelf duidelijke doelen te stellen die een positieve impact kunnen hebben in de wereld, voor huisdieren, de mensen die van ze houden en de planeet die we allemaal delen.
Hond en kat kijken omhoog

Contact opnemen

We zijn hier om al je vragen over huisdieren te beantwoorden - groot of klein, heel serieus of een beetje luchtig. Stuur ons gerust een bericht of bel ons. Het PURINA-team staat van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 en op zaterdag van 09.00-17.00 voor je klaar.

Je kunt onze voedingsdeskundigen ook benaderen via de chat. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10-11:30 en 14:30-16:00 zitten zij klaar voor al jullie vragen.

Off