Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welkom op de Hondenras wijzer 'Welke hond past bij mij' van PURINA

Weet jij welke hondenrassen je leuk vindt of wil je juist wat meer informatie over bepaalde rassen. Wij zijn er om je te helpen zoeken welke viervoeter jouw ideale maatje is.

Weet jij al welk ras je wilt? Zoek het ras op in ons hondenrassen overzicht!.

dog
Paws

Vind het ras dat bij je past

Bij PURINA geloven we dat de band tussen mensen en huisdieren bijdraagt aan een betere samenleving. Een hond kan je leven zoveel mooier en gelukkiger maken! Maar het is wel belangrijk voor jou én je hond dat je het juiste ras kiest.

dog
Paws

Een match tussen jouw levensstijl en hun behoeftes

Alle honden hebben hun eigen, unieke persoonlijkheid, maar met sommige instincten en gedragingen zijn ze geboren. Doe onze hondenrassen en ontdek welke hondenrassen het beste bij jouw voorkeuren en levensstijl passen. Want als je hond en jij van dezelfde dingen houden, dan maak je meer kans op een gelukkig leven samen.

dog
Paws

Minder vragen, meer nauwkeurigheid

PURINA bracht experts in dierenvoeding, gezondheid en gedrag bij elkaar. Zo stellen we de juiste vragen en vind jij de hond die écht bij je past.

dog
Paws

Kruisingen en gemengde rassen

Soms kan het beter zijn om niet voor een rashond te kiezen, maar wel voor een kruising. Zo combineer je het uiterlijk en de persoonlijkheid van twee zuivere rassen. Het nadeel: het kan dan lastiger zijn om te bepalen welk ras meer bijdraagt aan het uiterlijk en de persoonlijkheid van je hond. Gemengde rassen, ook bekend als bastaarden, gekruiste honden of straathonden, hebben het voordeel dat ze een grotere genetische poel hebben, wat hen vaak gezonder maakt. Bij dierenasielen en reddingsorganisaties vind je zowel rashonden als gemengde rassen, die allemaal op zoek zijn naar liefdevol thuis. Het personeel van het asiel helpt je om de hond te vinden die je hart raakt en perfect bij je past.

dog
Paws

Meer keuze en flexibiliteit

Wij begrijpen dat de band tussen mens en huisdier voor iedere familie anders is. Daarom tonen wij je de rassen die het meest geschikt zijn voor jou, maar ook de rassen die dat misschien niet zijn. Hopelijk helpt deze tool je goed op weg.

Weet jij al welk ras je wilt? Zoek het ras op in ons hondenrassen overzicht!.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!