Your Pet, Our Passion.
Kat kijkt over de schouder

Onze wetenschap

Een geschiedenis van innovaties door de jaren heen.

Purina richt zijn aandacht al bijna een eeuw op de wetenschap achter huisdierenvoeding en de grote invloed van voeding op de gezondheid van huisdieren. Dat heeft geleid tot doorbraken die nieuwe standaarden gezet hebben in de sector.

Hoewel het nog nooit zo eenvoudig was om informatie over voeding voor huisdieren te vinden, kan het moeilijk zijn om betrouwbare informatie te vinden. Daarom lanceerde Purina in 2018 het Purina Institute - een mondiale spreekbuis die de wetenschap achter de voeding deelt met dierenartsen en wetenschappelijke opinieleiders om huisdieren te helpen een beter en langer leven te leiden.

Het Purina Institute deelt baanbrekend onderzoek van meer dan 500 Purina-wetenschappers en experts op het gebied van huisdierverzorging, die werken in een uitgebreid netwerk van acht R&D-faciliteiten over de hele wereld. Het Purina R&D-team is ongeëvenaard in zijn omvang en omvat een breed scala aan specialiteiten, waaronder voedingsdeskundigen, dierenartsen, gedragsdeskundigen, immunologen, chemici, moleculair biologen, voedingswetenschappers, smaakexperts en specialisten in genomica en bio-informatica.

 

Wetenschap is erg belangrijk voor ons. We zijn nooit klaar. We hebben nooit genoeg geleerd en we kunnen nooit genoeg weten. We zoeken voortdurend naar manieren om het welzijn van huisdieren te verbeteren.

Dan Smith, Vice President & Global Head of R&D, Nestlé Purina.

Als onderdeel van Nestlé, 's werelds grootste voedingsconcern, biedt het veel mogelijkheden om de verbanden tussen de gezondheid van huisdieren en mensen te onderzoeken. Door kennisuitwisseling tussen onze teams heeft het Purina Institute al belangrijke inzichten kunnen toepassen op gebieden als probiotica en cognitieve achteruitgang.

Om meer te weten te komen over het baanbrekende werk van Purina en om de grote schat aan wetenschappelijke bronnen te verkennen die beschikbaar is via het Purina Institute, bezoek hun website.

Ons wetenschappelijke erfgoed

Hond en kat kijken omhoog

Contact opnemen

We zijn hier om al je vragen over huisdieren te beantwoorden - groot of klein, heel serieus of een beetje luchtig. Stuur ons gerust een bericht of bel ons. Het PURINA-team staat van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 en op zaterdag van 09.00-17.00 voor je klaar.

Je kunt onze voedingsdeskundigen ook benaderen via de chat. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10-11:30 en 14:30-16:00 zitten zij klaar voor al jullie vragen.