Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Oosters Korthaar

Oosters Korthaar katten zijn middelgroot van formaat, maar zijn zwaarder dan ze lijken. Het lichaam is vergelijkbaar met dat van een Siamese kat: een lange, slanke zweepvormige staart en lange, slanke poten. De kop heeft een driehoekige wigvorm, recht in profiel, met grote, breed opgezette oren. De vacht van de Oosters Korthaar is erg kort en dicht. De textuur is fijn en glanzend. Oosters Korthaar katten bestaan in een enorme verscheidenheid aan kleuren en patronen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Net als Siamezen zijn de Oosters Korthaar intelligente, nieuwsgierige katten die hun aanwezigheid tonen. Ze praten graag en verwachten een antwoord. Ze willen deel uitmaken van de familie en genieten van spelletjes zoals propjes papier apporteren. Oosterse katten worden graag geëntertaind en houden er niet van om alleen achtergelaten te worden. Ben je de hele dag op je werk? Dan is het geen goed idee om een oosterse kat in huis te halen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten / Groot-Brittannië

De Oosters Korthaar is eigenlijk een Siamese kat met een andere kleur van vacht en groene ogen (behalve in het geval van de 'Foreign White', die blauwe ogen heeft). De vorm en het temperament zijn precies hetzelfde als bij de Siamese kat. Het Oosters Korthaar-ras ontstond door Siamese katten te kruisen met andere rassen, om zo verschillende kleuren te produceren. De zwarte 'Siamese' kat bestond al lang, maar pas in de jaren '50 werden serieuze inspanningen geleverd om verschillende kleuren te kweken. De zwarte variant staat nu bekend als de zwarte oosterse kat. Het volgende oosterse ras was de Havana, een chocoladekleurige 'Siamese' kat. Selectief kweken heeft sindsdien veel meer kleuren en vachtpatronen opgeleverd.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?