Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Ragdoll

De Ragdoll-kat is groot, krachtig en imposant met onderscheidende markeringen. De kat is uiterst ontspannen en rustig. De brede kop heeft een platte bovenkant en is breed tussen de oren. De diepblauwe ogen zijn groot. Het lichaam is lang en gespierd met een brede borstkas, korte hals en stevige poten. De poten zijn groot en rond, en de staart is lang en harig. De vacht van de Ragdoll is zijdezacht, dicht en van gemiddelde tot lange lengte. Volwassen katten hebben een kraag en broekje. Er zijn drie verschillende vachtpatronen in dit ras, en elk patroon komt voor in vier kleuren. Er is ook een Ragdoll met extra witte aftekeningen rond de pootjes.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De Ragdoll is misschien wel de meest relaxte huiskat. Deze katten zijn in principe snel tevreden en weinig veeleisend. Ze tolereren de meeste situaties. Ze hebben een uiterst zacht en ontspannen karakter en zijn trouwe, toegewijde huisdieren. Men zegt wel eens dat deze katten immuun zijn voor pijn, maar dit is volkomen onjuist! Hun ontspannen houding komt voort uit hun groot vertrouwen, niet uit een gebrek aan gevoel.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De eerste Ragdoll kittens werden geboren in Californië in de jaren '60. Ze zijn waarschijnlijk het resultaat van een paring tussen een witte Perzische kat en een Burmese kater. Bij het oppakken wordt de kat zeer ontspannen en wordt hij even slap als een lapjespop. Vandaar dus de naam 'ragdoll'. Er wordt beweerd dat dit komt omdat de eerste kat een ongeluk had tijdens het dragen van de kittens, maar het is genetisch onmogelijk dat de effecten van verwondingen door de kittens geërfd worden.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?