De reis voorbereiden

Honden gaan graag op reis, op voorwaarde dat ze weten wat ze kunnen verwachten, en dat u voorbereid bent. U kunt al vroeg uw puppy laten wennen aan ritjes met de auto en er zijn verschillende manieren om een verplaatsing voor uw hond veilig en comfortabel te maken.

Comfortabel reizen

  • Neem een kom en een fles water mee voor uw hond. Honden verliezen een aanzienlijke hoeveelheid water door te hijgen. Het is daarom essentieel om hen regelmatig vers water te geven.
  • Neem een groot aantal plastic zakken mee om de behoeften van uw hond in te kunnen stoppen. Elk baasje met verantwoordelijkheidszin zou dit moeten doen en het zal van pas komen op parkeerplaatsen, kampeerplaatsen en rustplaatsen.
  • Vergeet niet om ook het nodige mee te nemen voor het comfort en de veiligheid van uw hond op uw vakantieplaats. Als u naar het buitenland reist, dan vragen veel landen een quarantaineperiode bij aankomst. Als de quarantaine echter niet nodig is of als u in een hotel verblijft, controleer dan of honden toegelaten zijn en geef schriftelijk specifieke instructies aan de receptie en het huishoudpersoneel. Als u bij iemand verblijft, ga dan na waar uw hond zijn behoeften kan doen en ook of er andere huisdieren aanwezig zijn, omdat dit het gedrag van uw viervoeter kan beïnvloeden.

Het plaatsen van een microchip

Bij het reizen is het ook raadzaam om uw hond te voorzien van een microchip. Als u naar het buitenland gaat, dan is dit eigenlijk verplicht door het dierenpaspoort. Een microchip is een kleine chip die op niet-pijnlijke manier wordt geïnjecteerd onder de huid en die kan worden gescand als uw hond verloren loopt, verdwaalt of wordt gestolen. In een centrale databank worden uw naam en contactgegevens opgeslagen. Als uw hond dan wordt teruggevonden, kunt u hem zo gemakkelijk terugvinden. Vraag uw dierenarts om meer informatie.