​​​Snoepjes en snacks

De meeste baasjes geven hun kat naast de maaltijden wat te eten. Met een restje van een maaltijd of iets kleins om te knabbelen uit de hand willen ze hun genegenheid tonen. Maar de voeding van de mens bevat vaak veel calorieën maar te weinig van de verschillende belangrijke voedingselementen. Wanneer u uw kat op deze manier voedt, bestaat het risico dat u hem overvoedt en zijn voedingsevenwicht verstoort. In het algemeen zijn de snoepjes die op de markt zijn veruit het gezondste alternatief: ze zijn zorgvuldig ontwikkeld om een​ lekkere smaak te hebben en om de hoofdmaaltijden aan te vullen. Vaak verbeteren ze dankzij hun samenstelling de mondhygiëne of vergemakkelijken ze de spijsvertering van uw trouwe viervoeter zonder daarbij het voedingsevenwicht te verstoren. Wanneer u uw kat snoepjes geeft, verminder dan verhoudingsgewijs de calorieën van zijn hoofdmaaltijd en vergeet daarbij de instructies van de fabrikant niet.

​​Soorten snoepjes

Beloningen geven uit de hand

Ook al betekenen beloningen die aan katten worden gegeven in de vorm van eten niet hetzelfde als voor honden, toch versterken ze de band met uw kat. De markt biedt een heel assortiment aanlokkelijke snoepjes met vis- of vleessmaak speciaal ontworpen om de tong van uw kat te strelen zonder daarbij zijn voedingsevenwicht te verstoren.

​Krokante snoepjes in het eetbakje


​Krokante snoepjes vormen een aanvullende voeding, zijn beschikbaar in zakjes en versterken de smaak.

Knapperige snoepjes bevorderen het kauwen en schone tanden.

Veel op de markt beschikbare snoepjes bieden bovendien het voordeel dat ze de mondhygiëne van uw kat bevorderen doordat ze de vorming van tandplak en tandsteen verminderen.

​Melk voor katten

​Er wordt gezegd dat katten graag melk drinken, maar eigenlijk is hun spijsverteringssysteem niet ontworpen om de lactose in de melk om te zetten. Speciale melk voor katten bevat weinig lactose en voorkomt zo spijsverteringsproblemen waar ze last van zouden kunnen hebben door de opname van koemelk.