Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Dagmar

Manager Voedselveiligheid en dierenarts @Purina

Dagmar
Hoe wordt het gemaakt

Hoe wordt het gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Hoeveel testen voeren jullie in jullie laboratoria uit?

Wij voeren dagelijks zo'n 1400 controles uit verspreid over het productieproces.

In onze fabrieken worden grondstoffen en eindproducten elke dag op meerdere punten gecontroleerd om aan onze strenge criteria voor veilige, hoogwaardige diervoeding te voldoen.

Aan de hand van een reeks vooraf vastgelegde normen worden onze eindproducten beoordeeld op een aantal fysieke en sensorische parameters. Dit zijn onder andere controles op de grootte, kleur, aroma en dichtheid van de brokjes. Daarnaast letten we op eventuele gebroken producten, evenals de mogelijkheid op kruisbesmetting.

Hiertoe worden zowel fysieke meetinstrumenten als zintuiglijke waarnemingen, zoals zicht en geur, ingezet: ons kwaliteitsborgingsteam doorloopt hiervoor elk jaar een geactualiseerd trainingstraject. Aan het einde van elke werkdag, nadat alle verschillende tests zijn geanalyseerd en de resultaten binnen zijn, wordt de productie van de vorige dag vrijgegeven voor distributie naar onze retailers voor verdere verkoop.

De controles op het eindproduct vormen slechts een deel van de meer dan 1400 controles die dagelijks verspreid over het hele proces plaatsvinden. Elke dag onderwerpen wij de grondstoffen en het verpakkingsmateriaal dat onze fabrieken binnenkomt aan zo'n 300 controles, en de overige 1100 controles hebben betrekking op het productieproces en de eindproducten.