Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Amelia

Technisch Communicatie Manager en Dierenarts @Purina

Amelia
Hoe wordt het gemaakt

Hoe wordt het gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Zelfgemaakte diervoeding vs Geproduceerde diervoeding

Hoogwaardige, geproduceerde diervoeding is de veiligste en makkelijkste manier om in de voedingsbehoeften van jouw geliefde huisdieren in al hun levensfasen en levensstijlen te voorzien. Dat is de basis voor een gezond en lang leven.

De voedingsbehoeften van katten en honden zijn heel anders dan die van mensen en een bepaald percentage van de nutriënten moet worden verkregen uit specifieke ingrediënten. Voor katten is het bijvoorbeeld echt noodzakelijk dat zij dierlijke eiwitten binnenkrijgen. Zij kunnen dus nooit vegetariër worden. Daarnaast hebben zowel honden als katten verschillende niveaus van verschillende voedingsstoffen nodig, afhankelijk van hun leeftijd en dagelijkse activiteitenniveau, evenals vele andere leefgewoonten. Het is heel lastig om aan deze uiteenlopende eisen tegemoet te komen met zelfgemaakte diervoeding. Dit vereist namelijk een diepgaande kennis van de individuele fysiologie en voedingsbehoeften van jouw huisdier. Dit betekent dat er een reëel risico bestaat dat in zelfgemaakt honden- en kattenvoer een aantal essentiële voedingsstoffen ontbreken, wat effect kan hebben op de gezondheid van jouw huisdier op zowel de middellange als lange termijn, met aandoeningen zoals botbroosheid en/of vergroeiing tot gevolg.

Op basis van onze meer dan 90 jaar ervaring met en onderzoek naar diervoeding werken wij met ruim 500 voedingsdeskundigen, dierenartsen, gedragsdeskundigen en voedselwetenschappers aan voeding die consequent zorgt voor de juiste combinatie van de juiste voedingsstoffen, afgestemd op de unieke voedings- en energiebehoeften van jouw huisdier.

Daarnaast vervaardigen wij speciale dieetvoeding op advies van dierenartsen om specifieke ziekten met voeding te ondersteunen. Als uw hond of kat bijvoorbeeld een allergische reactie heeft op bepaalde ingrediënten, kunnen wij speciale gehydrolyseerde voeding leveren die is samengesteld om dergelijke reacties te verminderen. En ook voor katten met diabetes mellitus hebben wij een dieetvoeding waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de hoeveelheid en frequentie van insuline-injecties terugdringt.

Het gebruik van hoogwaardige geproduceerde diervoeding heeft nog andere voordelen, zoals lagere gezondheidsrisico's. De streng bewaakte productieprocessen en meerdere veiligheidscontroles gedurende het gehele proces van inkoop van ingrediënten tot opslag in het magazijn maken dat het eindproduct volstrekt veilig voor jouw huisdier is.