Onze geschiedenis

1894

8 januari 1894: William H. Danforth richt samen met George Robinson en William Andrews de Robinson-Danforth Commission Company op en betreedt hiermee de veevoerindustrie. In 1902 wordt de naam gewijzigd naar Ralston Purina.

Onze geschiedenis

1926

Purina vestigt het eerste centrum voor de voeding en verzorging van huisdieren op Purina Farms in de buurt van Gray Summit (Missouri, VS) om de smakelijkheid en voedzaamheid van hun huisdierenvoeding te onderzoeken. Dit centrum is sindsdien ontwikkeld tot het Nestlé Purina Pet Care Center in het noordwesten van Missouri.

Onze geschiedenis

1956

Purina® Dog Chow® is de eerste huisdierenvoeding die wordt gemaakt via een extrusietechnologie, waardoor de afzonderlijke vormen ontstaan die we vandaag de dag kennen als brokjes.

Onze geschiedenis

1963

Purina introduceert Purina® Cat Chow® als voeding voor het toenemende aantal Amerikaanse huiskatten.

1986

Purina ontwikkelt een innovatief proces zodat echt vlees kan worden gebruikt als hoofdingrediënt in brokjes, en introduceert Purina Pro Plan®, het eerste merk huisdierenvoeding dat echt vlees gebruikt.

1986

Ralston verkoopt het veevoerbedrijf Purina Mills, zodat Purina zich kan concentreren op honden- en kattenvoeding.

1987

Purina introduceert een baanbrekend onderzoek dat 14 jaar heeft gelopen, waarmee wordt bewezen dat een hond langer gezond leeft wanneer hij voeding krijgt die precies op zijn ideale lichaamsconditie is afgestemd.

1987

Purina's jarenlange steun voor dierenwelzijnsorganisaties krijgt de naam Pets for People. Sindsdien is Pets for People in Amerika uitgegroeid tot een netwerk van bijna 6000 dierenwelzijnsorganisaties. Via het programma is later Pets for Seniors opgericht, dat met ruim 150 opvangcentra in heel Amerika samenwerkt om ouderen lagere kosten voor huisdieradopties te bieden.

1999

Purina richt 's werelds eerste en enige Canine Reference Family DNA Distribution Center op, dat assistentie biedt aan vooraanstaande onderzoekers die het hondengenoom in kaart brengen.

2001

12 december 2001: Nestlé verwerft Ralston Purina, waarmee de beschikbaarheid van Purina-producten voor huisdieren en huisdiereigenaars over de hele wereld wordt uitgebreid.

2010

Het Purina Event Center, een state-of-the-art faciliteit van 7800 vierkante meter, wordt ontworpen voor de vereisten van honden en hun baasjes. Het complex heeft een zachte vloer voor comfort en veiligheid, en ruim 150 hondentrimstations.

2011

Purina's jaarlijkse investeringen over het hele bedrijf in het welzijn van en community's gericht op huisdieren overschrijdt € 21.000.000.