kinderen met dierendiploma

Het DierenDiploma lespakket

Stichting Met dieren meer mens biedt met Het DierenDiploma een gratis lespakket over het houden en verzorgen van huisdieren voor kinderen in de leeftijd van 8/9 jaar.

Het DierenDiploma leert kinderen van alles over huisdieren, van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Veel kinderen hebben namelijk een huisdier, maar weten nog niet zo goed hoe belangrijk het is dat je weet hoe je er mee omgaat en hoe je het verzorgt. Dat geldt ook voor kinderen die geen huisdier hebben, de kans is namelijk groot dat ze wel met huisdieren in aanraking komen als ze bij iemand gaan spelen of op visite gaan.

Dierendiploma logo
5 Dierenillustratie

Over Stichting Met dieren meer mens

Sinds 1998 houdt Stichting ‘Met dieren meer mens’ zich structureel bezig met voorlichting geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen. Waar de aandacht in de eerste jaren lag op de relatie tussen mens en dier in het algemeen, ligt sinds 2009 de focus op het geven van voorlichting over verantwoord huisdierenbezit aan kinderen.

jongen met zwarte kitte

Voor leerkrachten is het een eenvoudig, van kop tot staart geregeld programma, zelfs wanneer men zelf geen kennis of ervaring met huisdieren heeft. De Stichting biedt alle benodigde informatie en materialen aan om een leuke, educatieve les te kunnen geven. Het enthousiast ontvangen lespakket wordt volledig digitaal aangeboden.

De nadruk van de lesstof ligt op de diersoorten honden, katten, konijnen, vogels en vissen. Het lespakket bestaat uit een theoriegedeelte en desgewenst ook een praktijkgedeelte waarbij geknutseld kan worden. Door kinderen een eerste kennismaking te geven over de juiste huisvesting, voeding en gezondheid, bevorderen we met elkaar het dierenwelzijn. Inmiddels hebben al ruim 550.000 leerlingen het DierenDiploma gehaald.

ambassadeurs dierendiploma

 

Pascale Fuchs, secretaris Stichting Met dieren meer mens, “Kinderen zijn de huisdiereigenaren van de toekomst, het DierenDiploma leert kinderen wat er zoal bij de zorg voor dieren komt kijken. En ook ouders steken er soms nog wat van op! "

jongen met zwarte kitten

Wil jij het DierenDiploma helpen?

Vraag docenten van groep 5/6 om de DierenDiploma les te doen. En biedt kinderen een leuke, educatieve les waarin ze leren over de verzorging en het welzijn van huisdieren.

Jaarlijks rond dierendag is er extra aandacht voor het DierenDiploma, vaak met een gastles van één van de DierenDiploma ambassadeurs. “Het is een mooi moment om aandacht te geven aan dieren en het lespakket sluit er super op aan. Het is zeker een pre dat de lesstof ook past bij de kerndoelen van het Ministerie van OCW”. aldus de juffen van kindcentrum Lea Dasberg in Zutphen. Lees verder

Lees meer over de maatschappelijke beloften van Purina

Rapport downloaden 2016

Rapport downloaden 2018