Your Pet, Our Passion.
Alle Purina-merken

Werken aan een afvalvrije toekomst

Bij Purina denken we goed na over onze verpakkingsmaterialen.

We zijn ons ervan bewust dat we een verantwoordelijkheid hebben om de impact van onze diervoedingsverpakkingen op het milieu te verminderen voor wat betreft gewicht, volume, grondstoffen en transport.

We zijn ons er ook van bewust dat onze verpakkingen het voedsel dat we produceren vers en veilig moet houden, zodat huisdieren ervan kunnen genieten.

In april 2018 heeft ons moederbedrijf Nestlé zich wereldwijd als doel gesteld dat 100% van de verpakkingen in 2025 herbruikbaar of recyclebaar moet zijn.
 

We werken hard om dit te realiseren voor de verschillende verpakkingsvormen die we gebruiken. Het vinden van oplossingen vergt een alomvattende en gezamenlijke aanpak. We werken samen met onze leveranciers om nieuwe, minder complexe verpakkingsmaterialen te creëren die gemakkelijker kunnen worden gerecycled. We gaan ook samenwerkingsverbanden aan waarin we innovatieve manieren onderzoeken om wegwerpverpakkingen onnodig te maken en traditioneel moeilijk te recyclen plastics opnieuw te verwerken.

Onze verpakkingsinnovaties omvatten:

  • Het terugbrengen van het aantal verschillende materiaallagen in onze verpakkingen en het verminderen van de complexiteit van die materialen, om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen makkelijker kunnen worden gerecycled. Zo hebben we bijvoorbeeld de verpakking van Beyond Grain Free veranderd van meerdere materiaallagen naar één laag, zodat die kan worden gerecycled (als de infrastructuur ervoor aanwezig is in het land).
  • Het ontwerpen van een uit mono-materiaal bestaand portiezakje voor natvoer voor huisdieren is een primeur. Momenteel hebben we hiervoor een pilot uitgezet in Nederland. Het voedsel wordt in zijn verpakking gekookt. Deze moet stevig genoeg zijn om het verhittings- en sterilisatieproces te kunnen doorstaan.
  •  Het uitproberen van alternatieve leveringssystemen om wegwerpverpakkingen terug te dringen. In Zwitserland zijn we bijvoorbeeld in samenwerking met MiWa een nieuwe hightech oplossing voor bulklevering aan het testen. Hierbij kunnen huisdiereigenaren herbruikbare verpakkingen meebrengen om verschillende soorten droogvoer voor katten van Purina te kopen. De productinformatie die doorgaans vermeld wordt op de verpakking, waaronder ingrediënten, voedingswaarden en houdbaarheid, is dan digitaal beschikbaar.

Als we de manier waarop wordt omgegaan met plastic verpakkingsafval willen veranderen, is het ook van wezenlijk belang dat de juiste infrastructuur ter plekke beschikbaar is. Een belangrijke uitdaging waarmee we momenteel worden geconfronteerd, is dat ieder land verschilt in zijn mogelijkheden om plastic verpakkingen in te zamelen, te sorteren en opnieuw te verwerken. Daarom werken we samen met het bedrijfsleven en lokale en nationale overheden om goed functionerende inzamelsystemen, sorteersystemen en recyclesystemen van afval te helpen ontwikkelen.

Onze acties omvatten:

  • Een samenwerking met recyclingspecialist TerraCycle in Nederland waarbij een recycling programma wordt aangeboden. Dit is een pilot bij Ranzijn winkels voor het recyclen van alle flexibele plastic verpakkingen voor droogvoer voor huisdieren, en alle merken zakjes voor natvoer voor huisdieren en flexibele verpakkingen/zakjes voor honden- en kattensnacks. 
  • Een samenwerking met Plastic Energy om chemische recyclingtechnologie in het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen. Daarmee kunnen moeilijk recycleerbare plastic verpakkingen omgezet worden in gerecycleerde oliën. Deze kunnen vervolgens gebruikt worden om plastics te maken die geschikt zijn voor voedingsmiddelen, ter vervanging van fossiele brandstoffen.
  • Een deelname aan CEFLEX, met als doel om voor 2025 een consistente, Europabrede infrastructuur te ontwikkelen voor het inzamelen, sorteren en recyclen van alle soorten gebruikte flexibele plastics.
Hond en kat kijken omhoog

Contact opnemen

We zijn hier om al je vragen over huisdieren te beantwoorden - groot of klein, heel serieus of een beetje luchtig. Stuur ons gerust een bericht of bel ons. Het PURINA-team staat van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 en op zaterdag van 09.00-17.00 voor je klaar.

Je kunt onze voedingsdeskundigen ook benaderen via de chat. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10-11:30 en 14:30-16:00 zitten zij klaar voor al jullie vragen.