Your Pet, Our Passion.
man wandelt met hond in het park

Purina steunt Stichting OOPOEH: Een actiever leven voor senioren, een leuker leven voor honden

Leestijd: 3 min

Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH gelooft dat honden je gelukkig en gezond houden. Met een hond beweeg je meer, doe je sneller contacten op en zit je lekkerder in je vel. Op een bepaalde leeftijd willen senioren niet meer beginnen aan een eigen hond, maar worden de gezelligheid, de wandelingen en het contact in de buurt wel gemist. Stichting OOPOEH biedt hiervoor een oplossing door senioren te matchen aan een oppashond in de buurt.

 

Sofie Brouwer (Oprichter Stichting OOPOEH): “Met een mooie match hebben niet alleen de senioren meer gezelligheid, maar ook de honden krijgen tijdens de oppasdagen veel extra aandacht en liefde van een oudere die vaak veel tijd voor ze heeft. Voor zowel OOPOEH’s als honden is de oppasdag vaak de gezelligste dag van de week.”

 

Sinds 2012 heeft Stichting OOPOEH duizenden senioren en hondenbaasjes verwelkomd om te koppelen. In een tijd waarin steeds meer geautomatiseerd gebeurt, onderscheidt OOPOEH zich door de tijd te nemen voor persoonlijke begeleiding en maatwerk in de zoektocht naar een perfecte match. Dagelijks vinden OOPOEH’s een match met een baasje en hond uit de buurt.

Op deze manier geniet de senior van een lieve hond, zit de hond minder alleen thuis en hebben de baasjes een betrouwbare oppas. Het hebben van een oppashond heeft een positief effect op het welzijn van de OOPOEH’s. Zo hebben senioren die vaker dan één keer per maand oppassen een verbeterde fysieke- en mentale gezondheid én een toename aan sociale contacten in de buurt.

 

OOPOEH Cil (70) uit Eindhoven: “Omdat ik stopte met werken en veel wandelde, leek een hond me een gezellig kameraadje. Ik woon op een appartement en voor een fulltime hond vind ik dat niet geschikt, dus na het lezen van een artikeltje over OOPOEH meldde ik me aan als oppas. Zo had ik wel mijn wandelmaatje, maar niet de volledige zorg. Al gauw kwam ik in contact met Silke en Pluk."

 

Benieuwd naar het verhaal van Cil en andere OOPOEH’s. Lees verder.

Wil jij Stichting OOPOEH helpen?

Stichting OOPOEH kun je op verschillende manieren steunen.

Ben jij een senior die graag voor een oppashondje wil zorgen of wil je als hondeneigenaar graag in contact komen met een OOPOEH, die voor jouw hond kan zorgen? Schrijf je dan in bij Stichting OOPOEH. Maar je kunt ze ook steunen door lid te worden of een donatie te doen om het mooie werk van Stichting OOPOEH te ondersteunen en ouderen het plezier van een lieve hond te bieden én baasjes een fijne oppas voor hun huisdier te geven.