Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Beagle

Deze potige en dappere kleine honden hebben een vriendelijke uitstraling en zijn compact en atletisch. Ze hebben een korte vacht die dicht en weerbestendig is en die allerlei kleuren en patronen heeft (meer informatie vind je in de rasstandaard). Ze zijn 33-40cm hoog en wegen ongeveer 10-11kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Beagles zijn opgewekt en kunnen goed overweg met de meeste andere honden, aangezien ze gefokt zijn als roedeldier. Ze vinden kinderen geweldig, maar moeten op jonge leeftijd al gewend raken aan katten als je wilt dat ze daar goed mee overweg kunnen. De beagle is een goede waakhond, die meteen blaft als er iets ongewoons aan de hand is. Maar als een inbreker eenmaal binnen is, wil de Beagle het liefste met hem spelen!

Oorsprong

Rond het midden van de 16e eeuw werden honden ingedeeld naar hun doel, bijvoorbeeld zichtjagers, speurhonden ... In deze tijd kregen kleine honden die gefokt waren om konijnen en hazen te doden de naam 'begles', een Franse term die 'gapende keel' betekend. Dit verwees naar de neiging van de dieren om hard te blaffen. De Engelse versie is uiteraard 'Beagle'. Het ras is afkomstig van de Foxhound, de Harrier en een kleine bloedhond die bekend staat als de Kerry Beagle.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!