Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Abessijn

Abessijnen zijn elegante, middelgrote katten met een sterk, tenger lichaam en lange, slanke poten. Ze hebben een ronde, iets uitgerekte kop met een opvallend plukje bovenaan de oren en grote amandelvormige ogen. De korte, dichte vacht van een Abessijn kenmerkt zich door de typische ticking, ieder haartje heeft meerdere lichte en donkere kleuren, vaak in meerdere stroken. De bekendste vachtkleur is wildkleur, maar er zijn nog verschillende andere kleuren toegestaan als rasstandaard.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De Abessijn is rustig, intelligent, nieuwsgierig en geniet van menselijk gezelschap. De kat houdt ook van ruimte en activiteit, is een goede klimmer en waardeert een tuin vol bomen en hoge plekken. Abessijnse katten zijn speels maar hebben wel gezond verstand: ze zijn niet te roekeloos!

Oorsprong

Land van herkomst: Abessinië (Ethiopië)

Andere namen: Aby's, Mini-Puma

De Abessijn lijkt op de Afrikaanse wilde kat, de voorouder van de huiskat. De geschiedenis van de Abessijn is wat onduidelijk, maar waarschijnlijk werd deze kat rond 1860 via legerpersoneel uit Abessinië (Ethiopië) meegebracht. De vroege Abessijnse katten werden gekruist met Britse Kortharen en later met oosterse rassen. Er worden ook al jaren langharige Abessijnse kittens in nesten aangetroffen en sinds de jaren zeventig worden ze gericht gefokt als erkend ras: de Somali.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?