Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

American Wirehair

Zoals de naam al aangeeft, is de vacht van dit Amerikaanse kattenras heel kenmerkend. De American Wirehair is aan de grote kant en heeft een stugge, draadachtige vacht. Elke haar is dun, gekruld en aan het uiteinde gebogen. De snorharen zijn vaak ook gekruld. Het 'draadachtige' wordt pas echt zichtbaar als de kat volgroeid is. Kittens van de American Wirehair kunnen een sterk gekrulde vacht hebben wanneer ze jong zijn, maar op volwassen leeftijd toch een golvende vacht hebben, en omgekeerd. De vacht van dit ras is er in alle soorten kleuren, patronen en tekening.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De American Wirehair is vriendelijk en ontspannen, zachtaardig en speels. De kat geniet van speelgoed en spelletjes met zijn baasje. Het is geen bijzonder spraakzaam kattenras.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De American Wirehair begon in 1966 als een spontane mutatie in een nestje van New Yorkse boerderijkatten, toen een draadhaarkitten (Adam) werd geboren samen met nestgenoten met een normale vacht. Alle raskatten van dit ras kunnen worden getraceerd tot Adam. De American Wirehair is populair geworden in de Verenigde Staten en Canada, maar is elders weinig bekend. Dit ras is in Europa heel zeldzaam.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?