Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Aziatische kat

Aziatische katten hebben middelgrote, vrij gespierde lichamen en een staart met een afgeronde punt. Vrouwelijke Aziatische katten zijn veel kleiner dan mannetjes. De kop is wigvormig met een zacht afgeronde top, wijd uitgestrekte oren en grote ogen met een zilveren rand. De vacht, die eruitziet als gewaterde zijde (gevlamd of gegolfd effect op de vacht door lichtweerkaatsing), is kort, dun en ligt dicht tegen het lichaam aan. De vacht van deze katten bestaat in een breed scala aan kleuren en tekeningen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Aziatische kat lijkt op de Burmees qua karakter: ze zijn heel vriendelijk en aanhankelijk, maar ze zijn wel iets minder uitbundig dan de Burmees. Aziatische katten houden van aandacht en willen deel uitmaken van het gezin. Ze kunnen behoorlijk veeleisend zijn en volgen hun baasjes vaak rond in huis, om aandacht te vragen. Aziatische katten zijn zeer intelligent en kunnen vaak problemen oplossen, zoals zelf deuren leren openen. Ze kunnen ook heel gevoelig zijn voor de stemming van hun baasje, wat dit ras tot uitstekende gezelschapskatten maakt.

Oorsprong

Land van herkomst: Groot-Brittannië

Aziatische katten lijken op de Burmees, maar met een vacht in kleuren die niet erkend worden bij de Burmees. De Bombay kat behoort ook tot deze groep, net als de Burmilla en de Tiffanie. Dit is een jong ras dat zich snel ontwikkelt en steeds populairder wordt.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?