Your Pet, Our Passion.

Balinees

De Balinees is een mooi, elegant, middelgroot kattenras met dezelfde lange, slanke lijnen als de Siamees. Het lichaam is sierlijk en de kop heeft een recht profiel met grote oren die plukjes kunnen hebben. Het dier heeft een fijne, zijdezachte vacht die tussen één en enkele centimeters lang kan zijn en plat tegen het lichaam ligt. De staart is lang en heeft een pluim met veel langer haar. De Balinese kat heeft geen wollige ondervacht en staat daarom officieel geclassificeerd als 'half-langharig'. De ogen zijn helderblauw en oosters van vorm en stand. De vacht heeft hetzelfde gekleurde patroon (colourpoint) als de Siamees, waarbij de oren, kop, poten en de staart donkerder gekleurd zijn.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Het temperament van de Balinees is vergelijkbaar met dat van de Siamees, maar sommige baasjes vinden dat de Balinees iets stiller is. Hoewel het waarschijnlijk is dat de Balinees nog steeds een beetje extravert is en aandacht vraagt van zijn baasje. De Balinese katten zijn uiterst vocaal en lijken bijna met hun baasjes te praten. Ze moeten echt deel uitmaken van het gezin en hun behoefte aan aandacht betekent dat ze graag menselijk gezelschap om zich heen hebben. Hierdoor is dit ras vooral geschikt voor mensen die veel thuis zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Balinees is eigenlijk een langharige Siamees. Dit ras werd voor het eerst opgemerkt in het begin van de 20e eeuw en fokkers gaven in eerste instantie hun langharige kittens weg. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ras verder ontwikkeld en oorspronkelijk werd het 'langharige Siamees' genoemd, maar het ras werd omgedoopt tot Balinees door de gelijkenis met de elegante tempeldansers uit het Verre Oosten. In 1961 werd de Balinees in de VS erkend, maar pas midden jaren zeventig werd het kattenras in Europa ingevoerd.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?