Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bengaal

De Bengaal is een grote, gespierde kat met een dikke staart die laag hangt. Het wilde uiterlijk van de Bengaalse kat wordt nog versterkt door zijn kenmerkende dikke, weelderige, gevlekte of gemarmerde vacht. Zijn brede kop heeft kleine oren en een uitgesproken aanzet van de snorharen. De ogen hebben een zwarte rand en zijn amandelvormig. De staart is dik en loopt uit in een zwarte punt. Er is geen ander kattenras dat zo'n mooie gouden of parelmoer glans over de vacht zoals bij de Bengaal. Dit ras kan zeer veeleisend zijn, door hun hoge activiteitsniveau.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Bengaalse katten zijn liefdevol. Ze zijn van nature erg energiek en speels. De Bengaal is intelligent en lijkt alles om zich heen te bekijken als potentiële speeltjes. Het ras is behendig en klimt graag. Bengaalse katten zijn een zeer vocaal ras en hebben een brede woordenschat die soms nogal schril kan zijn, vooral in onbekende situaties. Ze maken geluiden die lijken op tjilpen of gekoer. Ze hebben overdag gezelschap nodig om verveling te voorkomen, evenals mogelijkheden om te klimmen en te jagen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Bengaal is een relatief nieuw kattenras dat oorspronkelijk is ontstaan in de Verenigde Staten, door het kruisen van een Aziatische luipaardkat met een huiskat. De Bengaalse kat ontleent zijn naam aan de Latijnse naam van zijn wilde voorouder Felis Bengalensis (Aziatische luipaardkat). Het doel bij de ontwikkeling van het Bengaalse kattenras was om een sterke fysieke gelijkenis te behouden met zijn mooie wilde voorouders en tegelijkertijd een aangename en betrouwbare gezelschapskat te creëren. De Bengaal is tegenwoordig een van de populairste kattenrassen in Nederland.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?