Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Blauwe Rus

De Blauwe Rus is middelgroot tot groot van formaat, met een elegant, sierlijk lichaam en lange, slanke poten. Het lijkt alsof de kat op zijn tenen loopt. De kop is wigvormig met opvallende snorharen en grote oren. De levendige groene ogen staan wijd uit elkaar en zijn amandelvormig. De dubbele vacht heeft een zeer dichte ondervacht en voelt fijn, kort en zacht aan. Het opvallendste kenmerk van dit ras is de textuur van de vacht, die erg verschilt van andere rassen. Hoewel het ras Blauwe Rus heet, komen er wel eens zwarte en witte exemplaren voor. In de meest populaire blauwe vorm is de vachtkleur helder, egaal blauw met een zilverachtige glans.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Blauwe Rus katten zijn rustig en gevoelig, soms zelfs verlegen en terughoudend, maar ze zijn ontzettend trouw aan hun baasje. Ze kunnen voorzichtig zijn in het gezelschap van vreemden, en hebben tijd nodig om vriendschap met mensen te ontwikkelen. Eenmaal in een liefdevolle omgeving spelen ze graag met speelgoed en genieten ze van springen, klimmen en racen. Ze zijn extreem wendbaar en lichtvoetig.

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

De Blauwe Rus stond oorspronkelijk bekend als de Aartsengelkat, omdat hij in Europa aankwam aan boord van schepen uit de Russische haven met die naam (Arkhangel'sk). Hij staat in de VS ook bekend als de Spaanse kat en de Maltese kat, maar er zijn sterke aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen deze kat en Rusland. In Scandinavië zijn grote aantallen katten met vergelijkbare vachtkleuren te vinden, en hun dichte vacht is tekenend voor het leven in een noordelijk klimaat. Hoewel blauw wordt beschouwd als de typische kleur van dit ras, zijn er ook zwarte en witte Rus-katten. Deze kleuren ontstonden tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de weinige overgebleven Blauwe Rus katten werden gekruist met de Britse blauwe kat en de Siamese kat, om het aantal in stand te houden.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?