Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bombay

De Bombay is een middelgrote kat met een zwarte vacht die glanst als lakleer. De kop is lichtjes afgerond met ronde oortjes en een brede, stompe snuit. De prachtige koperen/gouden ogen staan breed uit elkaar en zijn expressief. Het lichaam is stevig en gespierd met een sterke, rechte rug. De neus en de oogranden zijn zwart en de kussentjes onder de poten zijn zwart of donkerbruin.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Aziatische katten zijn zeer vriendelijk en aanhankelijk. Ze houden ervan aandacht te krijgen en willen graag bij het gezin horen. Het zijn dan ook uitstekende gezelschapskatten. Bombay katten zijn meestal erg spraakzaam. Dit is echter niet het traditionele miauwen, maar eerder een soort fluittoon. De Bombay ligt graag op schoot, maar wil ook graag spelen en is erg nieuwsgierig. Ze zijn makkelijk in de omgang en kunnen beter met honden omgaan dan de meeste katten.

Oorsprong

Land van herkomst: Groot-Brittannië en Verenigde Staten

De Bombay is een van de Aziatische soort katten die ontstond toen fokkers probeerden om katten van het Burmese type te creëren, in kleuren die niet erkend worden bij het Burmese ras. De Bombay is in Europa een vrij zeldzaam ras.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?