Your Pet, Our Passion.

Britse Korthaar

De Britse Korthaar is een groter ras, dat ook wel als gedrongen wordt beschreven. Veel van de lijnen zijn rond: de snuit, de wangen, de oren, de ogen en de kop. De korte, brede neus zit boven een diepe, sterke kin. De diepe borstkas en korte, dikke staart zorgen voor een sterke en stevige kat. De vacht is kort en dicht, zonder pluizig te zijn en bestaat in meer dan 100 kleur- en vachtpatronencombinaties.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Sommige mensen beschouwen de Britse Korthaar als de 'zachte reuzen' van de kattenwereld. Ze zijn liefdevol en aanhankelijk. Britse Kortharen vragen niet voortdurend om menselijke aandacht en zijn stiller dan hun oosterse tegenhangers. Ze hebben ook niet de nieuwsgierige natuur die veel oosterse kattenrassen in de problemen brengt!

Oorsprong

Land van herkomst: Groot-Brittannië

De Britse Korthaar is een populair kattenras in Nederland. Hoewel er alleen schriftelijke gegevens zijn over de Britse Korthaar die dateren uit het begin van de eeuw, bestaat het ras al honderden jaren. De verscheidenheid aan kleuren en vachtpatronen die vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn het resultaat van het selectief fokken van de beste straatkatten in de negentiende eeuw en het voortzetten van zorgvuldige fokplannen tot op de dag van vandaag.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?