Your Pet, Our Passion.

Burmees

De Burmees is middelgroot van formaat, met een ronde kop en een elegant maar goed gespierd lichaam. Het ras is niet zo groot en stevig als de Britse Korthaar en ook niet zo slank en sierlijk als Siamese katten. De ogen zijn groot en glanzend en kunnen een van licht goud tot amber kleurige tint hebben. De kleur lijkt vaak te veranderen naargelang de lichtinval. De staart is recht en eindigt in een ronde penseelpunt. De fijne, korte glanzende vacht is een typisch kenmerk van de Burmese kat en ligt dicht tegen het lichaam. De Burmees bestaat in tien kleuren, maar bij alle kleuren zijn de onderste delen lichter dan de rug en verloopt de kleurschakering geleidelijk.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De Burmees is een uiterst vriendelijke en aanhankelijke kat die aandacht van mensen nodig heeft om gelukkig te zijn. De Burmees is zeer veeleisend en volgt zijn baasjes rond het huis om aandacht te vragen. Ze kunnen zelfs op het been van hun eigenaar klimmen en smeken om opgepakt en geknuffeld te worden! Als zeer vocale katten zullen ze hun baasjes vaak begroeten als ze thuiskomen of eisen wat ze willen en om mee te doen aan alle activiteiten. Ze zijn trouw aan hun baasjes en staan bekend als de 'hondenkat', omdat sommigen graag apporteren. Ze zijn erg intelligent en kunnen problemen oplossen, zoals het openen van deuren Ze zijn vaak succesvolle ontsnappingsartiesten!

Oorsprong

Land van herkomst: Myanmar

Een donkerbruine kat, die qua vorm lijkt op de Siamees, werd voor het eerst in de jaren '30 van het verre oosten naar Californië gebracht. Door selectief fokken werd een nieuw ras met een donkere vacht ontwikkeld: de Burmees die we vandaag de dag kennen. De Burmees werd voor het eerst erkend als ras in de Verenigde Staten en kwam in de jaren '40 naar Europa. Inmiddels hebben fokprogramma's een reeks vachtkleuren ontwikkeld.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?