Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Burmilla

De Burmilla heeft een gemiddelde grootte, vergelijkbaar met de Burmees: een stevig, goed gespierd lichaam en een sterke, rechte rug. Het vrouwtje is veel kleiner en slanker dan het mannetje. De kop heeft een zacht afgeronde vorm, een wigvormige snuit en een breed paar oren. De expressieve ogen kunnen elke kleur hebben, van goud tot groen. De vacht is kort en dicht met een lichte ondervacht en de uiteinden van de haren zijn donkerder gekleurd (tipping). Er is een duidelijke 'M'-tekening op het voorhoofd.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Burmilla is minder onstuimig dan een Burmees, maar minder ontspannen dan een Chinchilla. Burmilla katten houden van aandacht en maken graag deel uit van het gezin. Ze kunnen vrij veeleisend zijn en hun baasjes volgen rond het huis. Zoals de meeste Aziatische katten, zijn Burmilla's zeer intelligent en kunnen ze vaak problemen oplossen, zoals deuren openen.

Oorsprong

Land van herkomst: Groot-Brittannië

De Burmilla is een kortharig lid van de groep van Aziatische kattenrassen. Het ras ontstond in 1981 door een toevallige paring tussen een mannelijke Chinchilla kat en een lilakleurige vrouwelijke Burmese kat. De kittens zagen eruit en gedroegen zich als Burmese katten, maar hadden de prachtige zilveren kleur en de 'tipping' van het Chinchilla kattenras. Er ontstond zoveel interesse dat het paar weer mocht paren en zo werd het nieuw ras gevormd.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?