Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Chinchilla

De Chinchilla bestaat maar in één kleur: wit met groene ogen. Hij heeft een brede kop met kleine, breed opgezette oren en een klein, open gezichtje. De ogen zijn groot en rond met glanzende kleur. Hoewel de Chinchilla kat een fijnere botstructuur heeft dan de meeste Perzische katten, zijn de poten nog vrij kort, dik en sterk. De staart is kort en vol. De vacht is lang, dik en weelderig met een dichte, zachte ondervacht.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Chinchilla is zachtaardig, lief en aanhankelijk. Van Perzische rassen is algemeen bekend dat ze tamelijk inactief en stil zijn. Van het Chinchilla kattenras wordt gezegd dat het extraverter is dan de meeste Perzische katten.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Het Chinchilla kattenras is echt een specifiek type Perzische kat. Het ras is er in één kleur - een puur witte vacht met subtiele zwarte 'tipping' die zorgt voor een ​​zilverachtige glans. De smaragdgroene ogen zijn opvallend zwart omlijnd. Het Chinchilla kattenras was de eerste kat die selectief werd gefokt voor een specifieke kleur. Het ras werd voor het eerst getoond in 1894 in Crystal Palace, Londen.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?