Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Cornish Rex

Cornish Rex-katten zijn gespierd en hebben een slanke vorm. Ze voelen zwaarder dan ze lijken. De kat heeft een lange wigvormige kop, een platte schedel en grote oren die hoog staan. Het meest typisch kenmerk is de krullende vacht die fijn en zacht aanvoelt. De krullende vacht heeft geen stugge dekharen en moet een golvende uitstraling hebben. De snorharen krullen net als de rest van de vacht. Het Cornish Rex kattenras heeft een kenmerkende geur die door sommige baasjes wordt omschreven als 'kaasachtig'. Hij kan elke vachtkleur of patroon hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Cornish Rex hebben een ondeugende kant en een speelse persoonlijkheid. Rex-katten zijn zeer intelligent, genieten van spelen en houden ervan om nieuwe trucjes te leren. Ze kunnen urenlang apporteren. Hoewel het levendige katten zijn, hebben ze ook rustige momenten. Dan liggen ze graag opgerold op je schoot. Cornish Rex katten krijgen het snel koud en gaan altijd op zoek naar de warmste slaapplaats.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Het Cornish Rex kattenras heeft zijn bestaan te danken aan een natuurlijke mutatie. Die werd ontdekt in een kitten, die in de jaren '50 in Cornwall werd geboren uit een boerderijkat met een krullende vacht. Die kitten werd opnieuw gepaard met zijn moeder en in dat nest zaten twee kittens met de gekrulde vacht die nu geassocieerd wordt met het ras. De gekrulde haarmutaties van de Devon Rex en van de Cornish Rex zijn verschillend. Als je een Devon Rex kruist met een Cornish Rex, dan krijg je een nestje kittens met een niet-gekrulde vacht!

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?