Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Cymric

De Cymric is stevig en grof gebouwd, met een vergelijkbaar lichaamstype als de Britse Korthaar, en heeft grote ogen en wijd uit elkaar staande oren. De meest opvallende eigenschap is dat de staart ontbreekt. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Het haar van de Cymric is dik en zorgt voor een dikke laag over het hele lichaam, wat de ronde uitstraling nog versterkt. De Cymric kan soms springen als een konijn door de vervorming van zijn ruggengraat, die geassocieerd wordt met de ontbrekende staart. Cymric-katten zijn er in alle kleuren en patronen, behalve de Siamese 'pointing' kleuren.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De Cymric is een zeer rustige, speelse en intelligente kat. Hij kan een beetje verlegen en gereserveerd zijn in de buurt van vreemden en heeft de neiging om heel trouw te zijn aan één persoon. Het is een ras dat zijn kittenachtige gedrag tot in de volwassenheid lijkt te behouden.

Oorsprong

Land van herkomst: Eiland Man (Isle of Man)

De Cymric is een halflangharige versie van de manx-kat. Ondanks de naam, die afgeleid is van cymru, de Keltische naam voor Wales, is hij afkomstig van het eiland Man. Op het eiland Man zijn staartloze katten een frequent zicht. Inteelt onder de eilandkatten maakte een natuurlijk voorkomende staartloze genmutatie mogelijk. Net zoals bij de manx-kat, kunnen cymric-nestjes stompe staarten met verschillende lengte hebben, of zelfs helemaal geen staart.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?