Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Devon Rex

De Devon Rex heeft een fijne kop en een gekrulde vacht. De wangen zijn breed, de ogen en oren zijn erg groot en laag op het hoofd gezet. De korte vacht heeft beschermende haren die golvend zijn, maar de vacht bestaat vooral uit een ondervacht van donsharen. De vacht vormt rimpels en golven, vooral op de rug. Ook de snorharen en de wenkbrauwen zijn gekruld. Het Devon Rex-kattenras kan elke vachtkleur of patroon hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Devon Rex katten worden liefdevol beschreven als 'deugnieten' en 'aapjes in kattenkleding', met capriolen zoals gordijnslingeren en behang beklimmen! Het zijn levendige en extraverte katten. Ze hebben verschillende 'hondentrekjes', zoals een voorliefde voor apporteren en ze kunnen getraind worden om aan een riem te lopen. Het zijn zeer zachtaardig en liefhebbende katten en ze zijn niet graag alleen. Bezoekers kunnen verbaasd zijn dat ze grondig worden onderzocht door een nieuwsgierige Devon Rex, nog voordat ze de kans krijgen om te gaan zitten!

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Het Devon Rex kattenras is afkomstig van een gekrulde kat die in de jaren '60 in Devon werd aangetroffen. Net als bij de Cornish Rex wordt de vacht van de Devon Rex veroorzaakt door een recessief gen. Inteelt was noodzakelijk om het ras te bestendigen. Het Devon-kattengen is wel anders dan het gen dat de vacht van de Cornish Rex doet krullen. Het kruisen van Devon Rex-katten en Cornish Rex-katten produceert dus nesten van kittens zonder gekrulde vacht. De twee mutaties moeten onafhankelijk van elkaar zijn ontstaan, ondanks het feit dat ze zich geografisch zo dicht bij elkaar bevonden, in Devon en Cornwall.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?