Your Pet, Our Passion.

Egyptische Mau

De Egyptische Mau is een elegante, atletisch ogende kat met een willekeurig vlekkenpatroon. Van de Mau-katten wordt gezegd dat ze er 'ongerust' uitzien. Deze uitdrukking komt door de grote, rechte, kruisbessengroene ogen die zich onder lage wenkbrauwen en boven de parallelle lijnen van de neus bevinden. De Mau is niet zo imposant als de Britse korthaar, maar ook niet zo slank als de oosterse katten. De vacht van de Egyptische Mau is zijdeachtig en fijn en heeft een prachtige glans. Het voorhoofd vertoont de typische 'M' en fronsstrepen, die lijnen op het voorhoofd vormen en doorlopen tot aan de onderkant van de nek. Het typische vlekkenpatroon van de Mau-katten bestaat in verschillende kleuren, met altijd een contrast tussen de lichte basiskleur en de donkerdere patronen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Spraakzame kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Egyptische Mau is een liefdevol en speels kattenras. Ze zijn uiterst slim en houden van trucjes leren en aan de riem lopen. Ze genieten van drukte en aandacht en zijn dus de ideale familiekat. Omdat ze zo actief zijn, hebben Mau-katten veel entertainment en speelgoed nodig, vooral als ze langere tijd alleen worden gelaten.

Oorsprong

Land van herkomst: Egypte/Italië

Mau' is het Egyptische woord voor kat. Het ras heeft een opvallende gelijkenis met de statige katten die worden weergegeven in de oude Egyptische kunst. Het ras is afkomstig van een gevlekte kat die in Caïro gevonden werd en die in 1953 door een Russische prinses naar Rome werd gebracht. Ze fokte een aantal gevlekte katten in Italië en verhuisde later naar Noord-Amerika, waar fokkers de moderne Mau ontwikkelden. De kenmerkende vlekken op de kop lijken op de scarabee, die als heilig werd beschouwd door de oude Egyptenaren.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?