Your Pet, Our Passion.

Exotic Shorthair

De Exotische Korthaar (ookwel Exotic) is een middelgroot, gedrongen kattenras. De kop is rond en breed met kleine oren en een korte snuit. De ogen zijn groot en rond met een schitterende kleur. De poten zijn kort, dik en sterk met grote ronde voetjes en getufte tenen. De staart is kort en vol. De vacht is kort, dik en weelderig met een dichte, zachte ondervacht. De exotische korthaar bestaat in de vele Perzische kleuren en vachtpatronen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Exotic Shorthair heeft dezelfde zachte natuur als zijn langharige neven en is niet zo onstuimig als veel kortharige rassen. Deze Exotic katten vinde het oké om alleen thuis te blijven, als ze maar een rustig leven kunnen leiden.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten / Groot-Brittannië

De Exotic Shorthair is een Perzisch kattenras met kort haar, maar wordt opgenomen in het langharige gedeelte van kattenshows. In de VS werd selectief gefokt met Amerikaanse korthaarkatten en Perzische langharige rassen om zo een kat te produceren die er volkomen uitzag als een Perzische kat, met uitzondering van de vacht. De halflange vacht is veel gemakkelijker te onderhouden, maar heeft nog steeds de grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. De Exotische Korthaar werd voor het eerst gezien in de jaren '60 en is een erg populaire kat.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?