Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Heilige Birmaan

De Birmaan heeft een lichte vacht met halflang haar en donkere kleuren (points) aan de kop, de poten, de oren en de staart. Het is een vrij grote kat met een stevige lichaamsbouw en korte poten. De Birmaanse kat heeft blauwe ogen en vier witte voetjes. Bij de voorpoten zijn de 'sokjes' korter dan bij de achterpoten. De kop is breed en rond met middelgrote oren. De vacht van de Heilige Birmaan kan verschillende kleuren hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De Birmaan staat bekend als bijzonder liefdevolle en aanhankelijk ras, dat al vele generaties lang als gezelschapskat wordt gefokt. Ze zijn volgzaam en rustig. Birmaanse katten zijn gezellige, slimme en vriendelijke katten. Ze zijn nieuwsgierig en mensgericht, maar niet te luidruchtig.

Oorsprong

Land van herkomst: Myanmar / Frankrijk

Andere namen: Heilige Birmaan

Hoewel er geen duidelijke registratie is van de herkomst van de Birmaan, werd rond 1919 één paar naar Frankrijk gebracht, waarna het ras zich in de westerse wereld vestigde. Maar de Heilige Birmaan stierf tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna uit en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog intensief gekruist met langharige rassen (voornamelijk Perzische katten) en ook Siamese lijnen, om het ras weer op te bouwen. In het begin van de jaren vijftig werden opnieuw pure Birmaanse nestjes gefokt.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?