Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Japanse Bobtail (kortharig)

De kortharige Japanse Bobtail of Japanse Stompstaartkat heeft elegante lijnen en een goed ontwikkelde lichaamsbouw. De kop heeft fijne vormen met grote rechtopstaande oren en grote ronde ogen die duidelijk schuin staan. De staart is normaal maar 5 tot 8cm lang, en wanneer de kat ontspannen is, staat de staart rechtop. Het haar op de staart is over het algemeen dikker en langer, en groeit in alle richtingen, wat voor een pompon- of konijnenstaarteffect zorgt. Bobtailkatten kunnen lang of kort haar hebben. De vacht is zijdezacht en bestaat in vele kleuren. De voorkeurskleur in Japan is de driekleur, of tortie met wit (bekend als Mi-ke), een mix van zwart, rood en wit dat symbool staat voor geluk. Deze kleurencombinatie is meestal alleen te vinden bij de vrouwtjes.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Japanse Bobtail is vriendelijk en intelligent. Het ras is van nature lief en kan het goed vinden met de meeste andere dieren. Deze katten houden van menselijk gezelschap. Sommige katten kunnen trucjes leren en willen geamuseerd en gestimuleerd worden. Het is een tamelijk spraakzaam ras.

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

Andere namen: Kortharige Japanse Stompstaartkat

Het unieke kenmerk van de Japanse Bobtail is de staart. Wanneer de kat ontspannen is, ziet de staart eruit als die van een konijn, maar deze kan zich ontvouwen tot een lengte van ongeveer 10 tot 12cm. In Japan is het ras terug te voeren tot de 8e eeuw, maar deze kat werd pas in de jaren '60 ook buiten Japan gezien, toen de kortharige Japanse Bobtail katten werden ingevoerd in de VS.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?