Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Khao Manee

Khao Manee katten zijn licht en gespierd met een witte, korte, gladde, dichte vacht. De oren zijn middelgroot tot groot en de neus heeft een zachte ronding. De oogkleur is het meest opvallende kenmerk van de kat, en kan variëren van blauw tot amber, geel of groen. Soms zijn de ogen een mix van blauw en één van de andere kleuren. In Thailand wordt de Khao Manee kat met ogen in twee kleuren beschouwd als de beste en wordt ze vaak geschonken als gelukskat. Soms worden witte kittens geboren met een kleine donkere vlek op de bovenkant van het hoofd, die tegen de leeftijd van ongeveer 1 jaar verdwijnt. Dat is normaal.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Khao Manee katten staan bekend als actief, extravert, communicatief, intelligent en speels. Ze houden van mensen en kunnen lieflijk spinnen.

Oorsprong

Land van herkomst: Thailand

Andere namen: Witte edelsteen, Khao Plort, Diamant Oog

Het Khao Manee-kattenras (uitspraak: 'Kow Mani') is een zeldzaam kattenras uit Thailand dat honderden jaren oud is. De naam is Thais en betekent 'witte edelsteen', waarbij de 'edelsteen' verwijst naar de doordringende ogen van het ras. Men zegt dat hij werd gefokt door de koninklijke familie zelf. In Thailand heeft het de status van het vierde grote Thaise kattenras, naast de Siamees, Burmees en de Korat.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?