Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Korat

De vacht van het Korat kattenras is kort, glanzend en fijn en ligt dicht op het lichaam. Er is maar één kleur, een soort blauw waarbij de uiteinden van de haren zilver zijn (tipping). De neus, lippen en pootkussens zijn donkerblauw-grijs of lavendelkleurig. Deze kat lijkt op de Blauwe Rus maar heeft geen dubbele vacht, is meer afgerond in vorm en heeft lichtgroene in plaats van smaragdgroene ogen. De kop heeft een karakteristieke hartvorm met grote oren, grote ogen en een alerte uitdrukking. Het lichaam is sterk en gespierd en dus niet lang zoals een Siamees of gedrongen als een Britse Korthaar.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Korat katten hebben een rustige, lieve aard maar zijn heel intelligent en speels. Ze zijn ideale huisdieren en trouw aan hun baasjes.

Oorsprong

Land van herkomst: Thailand

Andere namen: Si-Sawat

De Korat is genoemd naar een provincie in Thailand. In Thailand, waar het ras vaak bekend staat als 'Si-Sawat' (goed geluk), was een koppel Korat-katten een traditioneel geschenk voor een bruid. Ze zijn een van de weinige rassen die slechts in één kleur bestaan, in dit geval zilverblauw.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?