Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

LaPerm

LaPerm katten hebben een elegante uitstraling, vergelijkbaar met de Siamese kat. Ze hebben een wigvormige kop. Zowel bij langharige als kortharige LaPerm katten kan de krullende vacht variëren in lengte en dichtheid, afhankelijk van het seizoen en de ouderdom van de kat. De krullen gaan van strakke, kleine krulletjes tot lang uitgerekte pijpenkrullen. De strakste krullen zie je aan de onderzijde van de kat, op de keel en aan de onderkant van de oren. De langharige kat heeft een gekrulde pluimstaart en de kortharige heeft een 'flessenborstelachtige' staart. Alle soorten hebben lange, krullende snorharen. De vacht van de LaPerm kan elke kleur of patroon hebben, en de oogkleur bestrijkt het hele spectrum van goud tot aqua, maar er kunnen ook twee verschillend gekleurde ogen verschijnen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

LaPerm zijn zachtaardige katten. Ze houden van mensen en zoeken menselijk gezelschap. Ze zijn heel aanhankelijk en genieten ervan om geknuffeld te worden. Ze leren gemakkelijk vaardigheden zoals apporteren. Ze zijn van nature nieuwsgierig en willen altijd weten wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn over het algemeen niet luidruchtig, maar ze kunnen wel vocaal zijn wanneer ze aandacht willen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De krullende of golvende vacht van de LaPerm kat is de meest opmerkelijke eigenschap. Het eerste exemplaar van het ras werd gevonden in een nestje gewone katten op een boerderij in Oregon in 1986. Een kitten in een nestje van zes werd kaal geboren. Binnen de acht weken kreeg de kitten erg zacht, gekruld haar. Na drie tot vier maanden had de kitten een volle vacht van gekruld haar, zoals je nu ziet bij alle LaPerm katten. In tegenstelling tot andere rassen met krulhaar, zoals het devon rex-kattenras of het cornish rex-kattenras, kan de vacht van LaPerm kort of lang zijn. Het ras komt niet veel voor buiten de VS.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?