Your Pet, Our Passion.

Maine Coon

De grootste van alle kattenrassen, de Maine Coon, heeft een krachtig gespierd lichaam en aanzienlijke poten. De kop heeft een vierkante snuit en grote oren, die breed en hoog staan. De vacht is lang en dik en bestaat uit een ondervacht, bedekt met een substantieel glanzende, waterdichte toplaag. Het haar op het hoofd, de nek en de schouders is korter en neemt in lengte toe naar de achterkant, de zijkanten en de staart. Het haar op de buik en poten is vol en ruig. Er is een kraag, die aan de basis van de oren begint en zwaarder is bij mannetjes dan bij vrouwtjes. Het staarthaar is lang en vloeiend. De oren hebben getufte puntjes. De poten hebben ook plukjes waardoor ze er als sneeuwschoenen uitzien. Het Maine Coon kattenras kan in 30 of meer kleuren voorkomen. De ogen kunnen groen, goud of koper zijn. Witte katten kunnen blauwe of twee verschillende kleuren ogen hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

Maine Coon katten zijn lief van aard en zijn heel speels en vriendelijk. Ze genieten van menselijk gezelschap en zijn goede huisdieren. Misschien is het vanwege hun nederige oorsprong dat ze vaak op de vreemdste plaatsen opgerold slapend gevonden worden. Ze genieten van het buitenleven en willen dus klimmen en jagen. Maine Coon katten staan bekend om hun lieve, tsjirpende geluid.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De voorouders van de Maine Coon kat werden rond 1850 door zeevaarders naar de Amerikaanse staat Maine gebracht. Deze katten paarden met de plaatselijke kortharige katten. De nakomelingen waren grote, sterk gebouwde katten met halflange vacht en borstelachtige staarten, die leken op de staart van de wasbeer (in het Engels 'raccoon', vandaar de naam Maine Coon). De katten ontwikkelden een dikke, dichte vacht om de extreme winters in Maine te weerstaan. Al rond 1860 werden er speciale shows georganiseerd voor Maine Coon katten en het ras werd erg populair als huisdier. Ook in Nederland is de Maine Coon een populair kattenras.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?