Your Pet, Our Passion.

Munchkin

Het Munchkin kattenras is een middelgroot ras met heel korte poten en een lange wervelkolom. De bewegingen van Munchkin-katten worden beschreven als de bewegingen van een fret. Dit ras heeft dus niet de katachtige gratie van katten met langere poten. Munchkin-katten hebben een dik lichaam met een ronde borstkas. Het ras kan lang of kort haar hebben. Beide variëteiten hebben een zachte vacht met een zijdeachtige uitstraling. De langharige Munchkin heeft een pluimstaart. Munchkin katten kunnen in elke kleur of vachtpatroon voorkomen en hun ogen in de vorm van walnoten kunnen ook elke kleur hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Binnenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Munchkin katten zijn lief en extravert. Hun nieuwsgierigheid en speelsheid gaan tot ver in de volwassenheid door. Het Munchkin kattenras is gezellig en geniet van gezelschap. Ze kunnen leren apporteren en commando's gehoorzamen. Hoewel Munchkin katten op kasten of werkbladen kunnen springen, vinden velen liever op een slimme manier een gemakkelijkere weg omhoog. Ze kunnen ook snel lopen, ondanks hun korte poten.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Dit ras wordt gezien als het katachtige equivalent van de teckel en heeft controverse veroorzaakt in de kattenwereld. De Munchkin kattenmutatie werd in 1983 ontdekt in Amerika, waar ze vernoemd werd naar de 'kleine mensen' in 'De tovenaar van Oz'. Katten met korte poten, zoals de Munchkin kat, werden in de jaren '30 gesignaleerd in Engeland, en in de jaren '50 in Rusland, maar deze rassen werden niet bestendigd. In Nederland is de Munchkin geen officieel erkend ras.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?