Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Noorse Boskat

De Noorse Boskat is groter dan de gemiddelde kat. Het is een elegant ras met een halflange vacht, die iets korter is in de zomer. Het lichaam is lang, gespierd en sterk gebouwd met een stevige botstructuur. Deze kat heeft lange poten en een volle staart. De kop is lang en driehoekig met een recht profiel en hoog geplaatste oren met plukjes aan de punten. Een gladde glanzende laag bedekt de wollige ondervacht, die waterafstotend is. Een kat in volle vacht heeft een kraag, haar op de poten en het lijf, en zelfs plukjes haar tussen de tenen. De Noorse boskat kan elke kleur hebben behalve chocolade, lila of het patroon van Siamese katten. De kat komt ook voor met allerlei hoeveelheden witte vlekken op de poten, borst, buik of snuit. De ogen kunnen elke kleur hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Noorse Boskatten houden van mensen. Soms kunnen ze veel affectie eisen, op andere momenten lijken ze nogal onafhankelijk. Ze zijn gewend aan het buitenleven en ze zijn goed in staat om te zwerven en te jagen. Ze zijn heel goede gezelschapskatten, omdat ze uiterst vriendelijk en speels zijn. Het ras ontwikkelt zich langzaam en is pas volwassen op vierjarige leeftijd.

Oorsprong

Land van herkomst: Scandinavië

De Noorse Boskat is een ras dat vermoedelijk afkomstig is van kortharige katten die door de Vikingen uit Groot-Brittannië werden meegebracht, en langharige katten die door de kruisvaarders naar Scandinavië werden gebracht. Vervolgens paarden deze geïmporteerde katten met lokale boerderijkatten en wilde katten. De oorsprong van het ras in het koude noorden van Scandinavië heeft ervoor gezorgd dat het ras goed is aangepast aan de koude winters: de Noorse Boskat is robuust en winterhard. De beste aanpassing aan het klimaat is de dubbele vacht, die wind en sneeuw tegenhoudt en snel droogt. Het ras werd voor het eerst erkend in Noorwegen in 1930 en verscheen voor het eerst op kattenshows in 1938. Noorse Boskatten werden pas in de jaren '70 uit Noorwegen uitgevoerd.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?