Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Ocicat

De Ocicat is een middelgrote tot grote kat met een gevlekte vacht. De borstkas is diep en breed en de poten zijn krachtig en goed gespierd. De kop is wigvormig en de kaken zijn vrij vierkant. De grote, breed uit elkaar staande, getufte oren zorgen voor een wilde uitstraling. De vacht van de Ocicat is kort en strak met een satijnen textuur. De vlekken in een karakteristiek patroon zijn verspreid over de zijkanten, de schouders, de achterkant, de poten en de buik. Het voorhoofd vertoont de kenmerkende 'M'-vlek. De staart toont afwisselende vlekken en ringen van donkerdere kleur, die eindigen met een donkere punt. De Ocicat bestaat in vele kleuren.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Hoewel de Ocicat werd gefokt om eruit te zien als een wilde kat, weerspiegelt zijn temperament dit niet. Het ras is intelligent en speels, nieuwsgierig en vriendelijk en kan veel aandacht vragen. Ze verkiezen, net als alle actieve katten, gezelschap van mensen. Als je de hele dag op het werk bent, kan het helpen om twee van deze katten in huis te halen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Andere namen: Oci

Het Ocicat kattenras is een relatief nieuw kattenras en is het resultaat van enkele experimenten in de VS in de jaren '60. Fokkers probeerden een Siamees met Abessijnse pointing te produceren, maar kweekten in plaats daarvan een kitten met een geweldige vacht van gouden vlekken op een ivoor-basiskleur. Hij zag eruit als de wilde Ocelot, vandaar de naam Ocicat. Amerikaanse korthaarkatten werden geïntroduceerd in het fokprogramma, waardoor de mooie zilveren kleuren en sterke spieren en botten ontstonden.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?