Your Pet, Our Passion.

Oosters Langhaar

De Oosters Langhaar heeft een lang, lenig en elegant lichaam, zoals de Siamese kat. Ze hebben een driehoekige, wigvormige kop en oren. De vacht is lang en zijdezacht, maar in tegenstelling tot de Perzische kat hebben ze geen wollige ondervacht. Daarom staat dit ras officieel bekend als een halflangharig ras. De staart heeft een prachtige pluim. Het spectrum mogelijke vachtkleuren omvat alles van egale kleuren tot gestreept. Alle Oosters Langhaar katten hebben amandelvormige groene ogen, met uitzondering van de witte Oosters Langhaar, die groene of blauwe ogen kan hebben, of zelfs twee verschillende kleuren ogen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, aanhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Zoals alle katten van het oosterse type zijn deze katten levendig en sociaal. Dit ras wil altijd weten wat er gaande is. Oosters Langhaar zijn praatzame katten die zich makkelijk vervelen en veel aandacht nodig hebben. Deze katten hunkeren naar gezelschap. Dat is iets om rekening mee te houden als je het grootste deel van de dag weg bent. Het kan bijvoorbeeld een oplossing zijn om meerdere katten in huis te halen.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Oosters Langhaar katten werden oorspronkelijk in de 19e eeuw uit Ankara in Turkije geïmporteerd, en waren de eerste langharige katten die naar West-Europa werden gebracht. Het ras verdween toen de Perzische kat met een vollere vacht in het begin van de jaren 1900 aankwam. In Europa staat een egaal gekleurde Oosters Langhaar bekend als een Javaanse kat.

Gezondheid

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?