Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Perzische Langhaar

De Perzische Langhaar (ook wel Pers genoemd) is een middelgroot ras met een groot hoofd in verhouding tot zijn lichaam. De kop is rond en breed met kleine brede oren en een korte snuit. De ogen zijn groot en rond met een glanzende kleur. De poten zijn kort, dik en sterk met grote ronde poten en getufte tenen. De staart is kort en vol. De vacht is lang, dik en weelderig met een dichte, zachte ondervacht. De Perzische kat bestaat in diverse patronen en kleuren.

Wat je moet weten over dit ras
  • Rustige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Stille kat
  • Kat met gemiddelde bouw
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Perzische Langhaar katten zijn kalm en aanhankelijk. Ze zijn zachtaardig en niet zo actief als sommige kortharige rassen. Over het algemeen vinden ze het niet erg om alleen te zijn en kunnen ze gerust als enige kat in huis door het leven. Ze vinden het leuk om rustig te relaxen.

Oorsprong

Land van herkomst: Turkije en Perzië

Andere namen: Pers

De eerste gedocumenteerde voorouders van de Perzische kat werden in de 17e eeuw geïmporteerd van Perzië naar Italië en van Turkije naar Frankrijk. De katten uit Perzië hadden een grijze vacht, terwijl die uit Turkije wit waren. Deze vroege Perzische katten waren heel anders dan de katten die vandaag shows winnen: hun snuiten waren langer, hun oren groter en ze hadden een slankere vorm. Door de jaren heen heeft selectief fokken geleid tot het gedrongen lichaam en de platte snuit. De vacht is niet alleen lang, maar heeft ook een zeer dikke ondervacht die veel verzorging vereist, omdat de kat deze niet zelf klittenvrij kan houden. De Perzische kat is één van de populairste kattenrassen in Nederland.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?