Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Pixie-Bob

Pixie-Bob katten zijn een groot ras en lijken op veel manieren op de lynx, misschien wel het meest door de korte staart. Hoewel de staart allerlei vormen kan aannemen: bijna niet aanwezig, kort of juist lang. Het lichaam is gespierd, de snuit peervormig en de oren hebben plukjes. De wollen vacht is waterafstotend en heeft een gevlekt patroon op een lichtbruine tot roodachtige achtergrond. De meeste Pixie-Bob katten hebben een zwarte vacht en huid op de onderkant van hun poten, puntige oren, veel oorhaar, zwarte lippen en witte vacht rond de ogen, die echter zijn omgeven door een zwarte huidrand. De meeste zijn kortharig, maar sommige zijn langharig. De ogen zijn goud of groenachtig goud. De Pixie-Bob kat is een van de weinige rassen die extra tenen hebben, met een maximum van zeven.

Wat je moet weten over dit ras
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstandige kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Beperkte buitenruimte nodig
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?