Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Savannah

De Savannah is een lange, slanke kat. De uiteindelijke grootte van de savannah hangt af van hoe dicht de nakomelingen tegen de eerste generatie aanleunen, want de vroege generaties waren vrij groot. Mannelijke Savannah-katten zijn meestal groter dan vrouwtjes. Door toevallige factoren in de genetica van dit kattenras, kan er aanzienlijke variatie in grootte zijn, zelfs binnen hetzelfde nest. Het totaalbeeld van een individuele Savannah-kat hangt ook sterk af van de generatie. Ze zijn meestal gevlekt maar komen ook voor in klassieke of marmeren patronen, sneeuwschakeringen en blauwe of andere verdunde kleuren. De oren zijn groot, hooggeplaatst en rechtopstaand. De achterkant van de oren heeft een centrale lichte strook en is voor de rest zwart, donkergrijs of bruin omzoomd. Dat zorgt voor een oog-achtig effect. Savannah's hebben een brede neus en zware oogleden. Hun korte staarten hebben zwarte ringen, met een zwarte punt. Hun ogen kunnen groen, bruin of goud zijn.

Wat je moet weten over dit ras
  • Actieve, leergierige kat
  • Zelfstandige kat
  • Spraakzame kat
  • Slanke, elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Buitenkat
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Omdat Savannah katten niet zo vaak voorkomen, is het moeilijk om algemene uitspraken te doen over hun persoonlijkheidskenmerken. Sommigen zeggen dat ze erg sociaal en vriendelijk zijn tegenover nieuwe mensen en andere katten en honden. Anderen rennen weg en verbergen zich, of gaan sissen en grommen als ze een vreemdeling zien. Blijkbaar kunnen Savannah katten ook zeer hoog springen vanuit een staande positie en leren ze heel snel. Een Savannah is geen ideale eerste kat. Hij is vrij groot en sterk en wordt vaak 'assertief' genoemd. Er wordt gezegd dat Savannah katten tsjirpen als een Serval, maar ook dat ze miauwen als een huiskat en dat ze heel hard blazen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Savannah katten zijn nogal controversieel. Ze zijn het resultaat van de kruising tussen een huiskat en een serval, een middelgrote wilde Afrikaanse kat met grote oren. Die eerste kruisingen worden dan opnieuw gefokt en de resulterende katten worden gedomesticeerd. Het fokken begon halverwege de jaren tachtig en het ras wordt erkend door een van de kattenorganisaties.

Op zoek naar een kat

Twee katten die op de bank zitten
Op zoek naar een kat
Is dit het juiste kattenras voor jou?
Alle katten hebben hun eigen unieke persoonlijkheid! Beantwoord de vragen en ontdek welke kattenrassen beter passen bij jouw voorkeuren en levensstijl.
Twee katten die op de bank liggen
Op zoek naar een kat
Denk je erover om een ​​kat te nemen?
Welk ras zou je willen? Kun je de uitdagingen van een speelse kitten aan, of zou een rustigere oudere kat beter bij je levensstijl passen?
Kat kijkt naar de eigenaar
Adoptie
Het kan heel goed voelen om een kat uit een dierenasiel te adopteren. Zo geef je een dier een tweede kans in het leven! Er zijn veel katten die wachten op een liefdevolle thuis. En wat zouden ze graag deel van jouw leven worden, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?